Amazon, Google ve Diğer Firmalar, Yapay Zekâ Ve Akıllı Evlere Nasıl Yatırım Yapıyor?

Amazon, Google ve Diğer Firmalar, Yapay Zekâ Ve Akıllı Evlere Nasıl Yatırım Yapıyor?

Google, Apple, Samsung ve diğer önemli firmaların ev yatırımları teknoloji ilerledikçe artış gösteriyor.

Navigant Research tarafından hazırlanan bir rapora göre; Amazon, Google, Apple, Samsung ve Microsoft da dâhil olmak üzere çok sayıda teknoloji firmaları, akıllı evler için yapay zekâ ve dijital asistanlara hızlı bir şekilde yatırım hareketi yapıyor.

Uygulamalar Konu Alınıyor

“Evdeki Dijital Asistanlar ve Yapay Zekâ” başlıklı raporda, akıllı ev pazarındaki başlıca etkenler, engeller ve yapay zekâ ile ilgili teknolojik eğilimler, başlıca oyuncular ve dijital asistanlar değerlendiriliyor. Ayrıca, bu teknoloji ekosisteminde dijital asistanların oynadığı rolü ve yapay zekânın akıllı evde etkinleştirdiği uygulamaları konu alıyor.

Firma analisti Paige Leuschner tarafından yapılan açıklamada; mevcut yapay zekâ teknolojilerinin; görevleri otomatikleştirmek, tüketici trendlerini belirlemek ve insan hayatını daha konforlu, kullanışlı ve verimli kılmak için kullanıldığını ve tüketici açısından yapay zekâ teknolojisinin, popüler medyada tasvir edilen insan benzeri robotlar yaratmak değil, tüketicilere değer katan etkili ve önemli ilerleme sağlamakla alakalı olduğunu ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.