Altının Gram Fiyatı Rekora Koşuyor!

Altının gram fiyatı yine zirveyi zorluyor. Bugün sabah saatlerinde tüm geçmiş zamanların rekor seviyesine kadar ulaşan altın fiyatları şuanda kendini dengeledi.

Altının Gram Fiyatı Güne 200 TL’den Başladı

Altının gram fiyatı bugün güne 200 Türk Lirasından başladı. Ancak günün devamında 197,9 Türk Lirası seviyesine gerildi ve kendini orada dengeledi. Altın fiyatları dünkü dolar kurundan destek buluyordu. Bu nedenle de alış ağırlıklı bir seyir izliyordu. Altın fiyatları bir önceki gün kapanışına göre yüzde 1,93 oranında değer kazandı. Bunun sonucunda da 193,8 Türk Lirası ile günü sonlandırmıştı.

Ancak altının gram fiyatı bugün günün ilk saatleri itibariyle 200 Türk Lirası sınırına kadar dayandı. Bugün saat 09.45 itibariyle bir önceki kapanışına kıyasla altın değerinde yüzde 1,68 oranında artış oldu ve bu artışla da 197,9 Türk Lirasından işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda Cumhuriyet altını ise bin 319 Türk Lirasından satışa çıktı. Kapalıçarşı’da çeyrek altın fiyatları ise 323 Türk Lirası. Altının ons fiyatı ise Asya piyasalarınsa satış ağırlıklı bir seyir izliyor. Ancak şuanda altının ons fiyatı bir önceki kapanışına kıyasla yüzde 0,1 oranında değer kaybı yaşadı. Bunun sonucunda da bin 289,5 dolar değerinden işlem görmekte.

“205 TL’ye Kadar Çıkabilir”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AA Finans Analisti İslam Memiş, yurt içi piyasalarda dolar/Türk Lirası parametresinin 4,80 seviyesinin üzerine çıktığı dakikalarda, altının gram fiyatının da 200 Türk Lirası sınırını zorladığını, dolar kurunun çok sağlıksız ve agresif büyüme gösterdiğini, altının gram fiyatı hedefinin 205 Türk Lirası olabileceğini söyledi. Aynı zamanda da altının ons fiyatının tepki alımları ile birlikte bin 300 dolar seviyesine kadar çıkmasının ihtimal olduğunu bildirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.