Altın Emlak Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu Oldu!

Altın Emlak Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu Oldu!

Altın Emlak Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafınca imtihan ve belgelendirme yapmak suretiyle yetkilendirildi.

Gayrimenkul sektöründe 20 senelik geçmişe haiz olan yerli emlak zinciri Altın Emlak Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafınca imtihan ve belgelendirme yapmak suretiyle yetkilendirildi.

TÜRKAK Sonrası MYK Yetkisi

Daha ilkin de TÜRKAK tarafınca TS EN ISO / IEC 17024:2012 standardına nazaran Personel Belgelendirme Kuruluşu olarak akredite edildiklerini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Altın Emlak MYK Yönetim Kurulunun sonucu ile imtihan ve belgelendirme yapmak suretiyle YB-0217 kodu ile yetkilendirildi. Kuruluşumuz Emlak Danışmanı ve Sorumlu Emlak Danışmanı olmak suretiyle 2 ulusal yeterlilikte çalışmalarına başladı. Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olarak tüm Türkiye genelinde bu yeterliliklerde imtihan açma, netice bildirme ve belge düzenleme yetkisi dâhil olmak suretiyle çalışmalarımız başladı. Sektörümüzdeki firmalar içinde bu akreditasyonu elde eden tek emlak firmasıyız” dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Şartı Aranıyor

5 Haziran tarihinde yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında yönetmelikteki istisnalar haricinde Mesleki Yeterlilik Belgesinin mecburi bulunduğunu belirten Özelmacıklı, “Eğer işletme kural dışı hakkına haiz değilse yada 05 Haziran’dan sonrasında açıldı ise, gerçek şahıs tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin, tecim şirketleri ile öteki tüzel şahıs tacirlerin temsile yetkili kişilerinden minimum birinin, şubelerde ise şube müdürünün görevli emlak danışmanı (Seviye 5) ulusal yeterliliğine dayalı mesleki yeterlilik belgesine haiz olması gerekiyor. Gene istisnalar haricinde işletmede pazarlama ve satış çalışanı olarak çalıştırılan kişilerin de görevli emlak danışmanı (Seviye 5) yada emlak danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı mesleki yeterlilik belgelerinden birine haiz olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Ehliyettir

Mesleki Yeterlilik Belgesinin mesleği öğrenen kişilere informasyon ve becerilerini belgelendirme imkanı verdiğini ifade eden Özelmacıklı “Bizler de Altın Emlak olarak ölçme ve değerlendirme merkezlerimizde kuramsal ve uygulamalı sınavlar sonucunda kafi kişileri mesleklerinde belgelendirmiş olacağız. Sektördeki 20 senelik tecrübemiz ile en kaliteli ve güncel hizmeti yansız, meslek etiğine uygun ve yalnız hak eden bireylerin belge sahibi olabilmelerini sağlayarak en doğru şekilde yerine getireceğiz” diye konuştu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.