Almanya’da Kurulacak Koalisyonda Bakan Olmayacak!

almanyada-kurulacak-koalisyonda-bakan-olmayacak

Almanya’daki Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Martin Schulz yeni kurulacak olan kabineye girmekten vazgeçtiğini duyurdu.

Almanya’da kısa adı SPD olan Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Martin Schulz, SPD ve kısa adları CDU – CSU olan Hıristiyan Birlik Partileri arasında oluşturulacak olan koalisyon hükümetinde kabinede yer almak istemediğini, kabineye girmekten vazgeçtiğini açıkladı.

Kabinede Yer Almaktan Vazgeçti

SPD Genel Başkanı Martin Schulz tarafından yapılan yazılı açıklamada kendi açısından Hıristiyan Birlik Partileri ile Sosyal Demokrat Parti arasında kurulmak üzere anlaşmaya varılan koalisyon hükümetine dair protokolünü SPD üyelerinin kabul etmiş olmasının önemli olduğu, SPD üyeleri tarafından yapılacak olan koalisyon protokolü ile ilgili oylamanın başarı ile sonuçlanması konusunda risk gördüğü, bu sebepten dolayı da yeni kurulacak olan hükümetin kabinesinde yer almaktan vazgeçtiği bildirildi.

Herkes Almanya için Siyaset Yapıyor

Martin Schulz açıklamasında ayrıca bu kararından sonra Sosyal Demokrat Parti üyeleri ile ilgili tartışmaların da sonlanacağını ümit ettiğini, bütün siyasetçilerin amacının Almanya’da yaşayanlar için siyaset yapmak olduğunu, bunun da kişisel hırslarının partinin çıkarlarından önde gelmemesi anlamına geldiğini de belirterek kurulması kararlaştırılan yeni koalisyon hükümetinde yer almayacağını belirtti.

Uzun Süreli Görüşmelerden Koalisyon Kararı Çıkmıştı

Almanya’da yeni hükümet kurulması için Sosyal Demokrat Parti ve CDU – CSU olarak bilinen Hıristiyan Birlik Partileri arasında gerçekleşen uzun süreli görüşmeler sonucunda bir koalisyon hükümeti kurulmasına karar verilmiş ve ortaya bir koalisyon protokolü çıkmıştı. Protokolde Sosyal Demokrat Parti’nin maliye bakanlığı, dışişleri bakanlığı, çalışma bakanlığı, adalet bakanlığı, aile yaşlılar kadın ve gençlik bakanlığı ve çevre doğayı koruma yapı ve reaktör güvenliği bakanlığının verileceği bildirilmişti.

Angela Merkel’in Lider Olduğu Kabinede Yer Almam

SPD Genel Başkanı Martin Schulz, üyeler tarafından koalisyon protokolünün kabul edilmesi halinde partideki genel başkanlık görevinden ayrılacağını, yeni hükümette de dışişleri bakanlığı görevinde bulunmak istediğini belirtmişti. Schulz, 24 Eylül 2017 tarihinde gerçekleşen genel seçimin ardından Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkanı Angela Merkel’in lideri olduğu bir kabinede yer almak istemediğini de açıklamıştı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.