Afet Konut Projeleri Nedir? Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılır?

2019 Afet Konut Projeleri Nedir? Afet Konut Proje Başvuru Şartları Nelerdir? Afet Konut Proje Başvuruları Nereye Yapılır? Başvurular Nasıl Yapılır? Detaylar için…

Afet Konut Projeleri Nedir? Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılır?
Afet Konut Projeleri Nedir? Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılır?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, bilinen kısa adı ile TOKİ, Türkiye çapında ucuz konut projeleri hayata geçiren ve faaliyetlerini devlet bünyesinde yürüten bir kuruluştur. Kurulduğu günden bu yana yüzbinler nitelikli konut projesi hayata geçirip dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ, zor durumda olan afet zedeler için de Afet Konut Projeleri hayata geçirmektedir.

Afet Konut Projeleri Nedir?

Afet Konut Projeleri Nedir?
Afet Konut Projeleri Nedir?

TOKİ ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından ortak yürütülen çalışmalar neticesinde, hayata geçirilen konut projelerine Afet Konut Projeleri adı verilmektedir. Bu kapsamda TOKİ, afet dönemlerinde gerçekleştirilen yasal düzenlemeler dahilinde afet bölgelerinde meydana gelen barınma ihtiyacının karşılanması maksadı ile hayata geçirilecek olan TOKİ evleri ya da konut projeleri için herhangi bir bedel olmadan arazi devralabilmek, afetzedeler tarafından oluşturulacak olan kooperatifler ya da TOKİ projelerine uygun koşullarda kredi kullandırmak, yurt dışından finansman temin etmek ve yine bu bölgelerde idareten birimler oluşturabilmek adına görevlendirilmektedir.

Afet Konut Proje Başvuru Şartları Nelerdir?

Proje Başvuru Şartları Nelerdir?
Proje Başvuru Şartları Nelerdir?

Afet, en geniş anlamı ile yaşamını sürdüren tüm canlılara zarar veren olayların bütünüdür. Deprem, sel, heyelan, yangın ve bunun gibi pek çok olay afet olarak nitelendirilirken, afetler genellikle can ve mal kaybına yol açmaktadır. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalan vatandaşlar, kullanılamayacak hale gelen konutlarından tahliye edilmekte ve evsiz kalmaktadır. Afetzede vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak adına da TOKİ gibi kurumlar görevlendirilmekte ve yeni Afet Konutları hayata geçirilmektedir.

TOKİ’nin diğer pek çok projesinde olduğu üzere hayata geçirilen bu projeler için pek fazla Afet Konut Proje başvuru şartları aranmamaktadır. İlgili kurumlar tarafından bakılan en önemli Afet Konut Proje başvuru şartları, vatandaşların o bölgede meydana gelen doğal afetten büyük zarar görmüş olması ve evinin kullanılamayacak duruma gelmiş olmasıdır. Bu durumda olan afetzede vatandaşlar, uygun koşullarda bu konutlardan barınma ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Afet Konut Proje Başvuruları Nereye ve Nasıl Yapılır?

TOKİ tarafından hayata geçirilen bu konutlar için diğer projelerdeki gibi ilgili bankalara TOKİ başvuru işlemi değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ya da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.