ABD’ye Jet Yanıt: Ciddiye Almak Mümkün Değil!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heater Nauert tarafından Türkiye’nin yargı sistemi hakkında yapılan açıklamaları eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın sözcüsü olan Heater Nauert’in Türk yargı sistemi hakkında yaptığı açıklamaları eleştirdi. FETÖ üyeliğinden tutuklu olarak yargılanan Serkan Gölge hakkında görüş bildiren Nauert’i eleştiren Aksoy, Türk yargısının arzu ve talimatlara göre hareket etmediğini, yargının tamamen Türkiye Anayasası’na, yasalarına ve delillerine göre karar verdiğini ifade etti.

“Ciddiye Almak Mümkün Değil”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heater Nauert, bugün Serkan Gölge isimli şahsın yetersiz deliller ile birlikte mahkum edildiğini ifade etmiş, yaptığı bu açıklama Türkiye’de oldukça sert tepkilere sebep olmuştu. Konu hakkında görüşleri sorulan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Serkan Gölge’nin Türk vatandaşı olduğunu ve bağımsız Türk mahkemesi tarafından yargılandığını, adil bir yargılama sonucunda da hükmün belirlendiğini ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün davanın içeriğini ve delillerini bilmeden yorum yaptığını, Türk yargısı hakkındaki ön yargılı ifadeler kullandığını belirten Aksoy, bu ifadeleri ciddiye almanın mümkün olmadığını belirtti.

Türkiye’de yargı sisteminin talimatlar, arzular yönünde değil, Türkiye Anayasası, yasaları ve delillere göre karar verdiğini vurgulayan Aksoy, ABD’li muhataplarının Türk mahkemeleri tarafından verilen kararlara saygı duymalarını beklediğini belirtti.

Serkan Gölge Kimdir?

Aksoy’un tepkisini çeken açıklama, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nuert tarafından yapılmış, Serkan Gölge’nin mahkum edilmesinin “derin kaygı” uyandıracak bir davranış olduğu ifade edilmişti. Serkan Gölge, FETÖ davası kapsamında silahlı terör örgütüne üye olma suçuyla 15 yıla kadar olan hapis istemiyle yargılanmış, 7 yıl 6 ay hapis cezası almasına karar verilmişti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.