ABD’nin Nükleer Silahları Modernize Edilecek!

abdnin-nukleer-silahlari-modernize-edilecek

Pentagon tarafından açıklanan Nükleer Durum İnceleme Belgesi’ne göre Amerika’nın nükleer kapasitesinin modernize edilmesi gerekiyor.

Nükleer Kapasite için Modernizasyon Gerekiyor

Pentagon olarak bilinen ABD Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan Nükleer durum İnceleme Belgesi’ne göre Amerika’nın nükleer kapasitesinin modernize dilmesi gerekiyor. Modernizasyonun amaçlarının nükleer olan ve olmayan saldırıları caydırabilmek, müttefiklere ve ortaklara güvence verebilmek, caydırıcılığın ortadan kalkması ya da çökmesi halinde Amerikan hedeflerine erişmek, geleceğin belirsizliğinin garanti altına alınması olduğu da belgede yer alan bilgiler arasında bulunuyor.

ABD Savunma Bakanı da Görüş Bildirdi

Nükleer Durum İnceleme Belgesi’nde yer alan açıklamalarda ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in görüşlerine de yer verildi. Jim Mattis, Rusya’nın önce Amerika ile olan nükleer gücünü azaltma yoluna gittiği, daha sonra Moskova yönetiminin stratejik özelliği bulunmayan nükleer silahların büyük bir kısmını tekrar devreye soktuğunu, bu sorundan daha önemli olan sorunun da Rusya’nın son dönemlerde nükleer gerilimin artmasının sağlayacak stratejileri benimsemesi olduğunu, bu gelişmelerin Rusya’nın bir güç yarışına girmek istediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Nükleer Saldırılar Nükleer Silahlarla Caydırılabilir

ABD Savunma Bakanı Mattis ayrıca nükleer saldırıların ancak nükleer silahlarla caydırılabileceğini, nükleer güçlerin arasında doğabilecek olan savaşların kapsamlı konvansiyonel savaşların önüne geçeceğini, bu raporunda bu fikirler doğrultusunda hazırlandığını, Amerika Birleşik Devletleri’nin nükleer kapasitesinin yeniden ele alınıp modernize edilmesi gerektiğini de belirtti.

Modernizasyon Nasıl Sağlanacak?

Belgede belirtilen yapılması gerekenler arasında denizaltıların balistik füze başlıklarının azaltılarak bunların yerine nükleer seyir füzelerinin geçirilmesi, nükleer stokların artırılması yerine envanterde yer alan tahrip gücü yüksek olan silahların modifiye edilmesi, Ohio sınıfında olan denizaltıların Columbia sınıfında olanlarla değiştirilmesi, yeni nesil bombardıman uçaklarının 2020 yılının ortalarında göreve hazır olması, mevcut ve yaşı geçmek üzere olan çift rol üstlenebilen hava araçları yerine F – 35 uçaklarına yeri verilmesi gibi maddeler de yer alıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.