ABD Yeni Konut Satışlarında Önemli Gerileme!

ABD yeni konut satışlarına ilişkin veriler açıklandı. Açıklanan verilere göre, nisan ayındaki ABD konut satışlarında ciddi düşüş yaşandı. Bu düşüş yüzde 1,5’e tekabül etti. Aynı zamanda bu yeni yılın ilk düşüşü olarak kayıtlara geçti.

ABD Konut Satışlarında Önemli Düşüş!

ABD Ticaret Bakanlığı, yeni konut satışlarına ilişin verilerini yayınladı. Yayınlanan verilere göre ülkedeki sıfır konut satışları 2018’in nisan döneminde mart dönemini ile kıyaslandığı zaman yüzde 1,5 oranında düşüş olduğu gözlemlendi. Bu düşüş ile de satılan konut sayısı 662 bine kadar geriledi. Veriler kapsamında söz konusu gerileme ABD’nin 2018’deki ilk büyük kayıplarından biri. Ancak beklenen gerileme oranı yüzde 2,1’di. Çünkü satışlar son 4 aydan beri gerileme kaydediyordu.

Yayımlanan rapora göre, ABD konut satış verileri geçen senenin aynı dönemi ile karşılaştırıldığı zaman ise yüzde 11,6 oranında artış gösterdi. Aynı zamanda mart dönemine ait olan konut satış rakamları 672 bin olarak değiştirildi. Bu rakam öncesinde 694 bin olarak açıklanmıştı. Bu değişim, sıfır konut satışlarının mart döneminde aylık bazda yüzde 5,3 oranı değil de yüzde 2 oranında arttığını gösterdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.