Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye Kredi Verildi!

Dünya Bankası basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklama kapsamında Türkiye’deki Finansmana Kapsayıcı Erişim Projesi’ne 400 milyon dolar değerinde kredi verildi.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 400 Milyon Dolarlık Kredi!

Verilen finansman Türkiye’nin kadınları ile korumasız grupların finansmanlara erişim ve iş gücü piyasalara katılımlarını artırdığını açıklayan Dünya Bankası, projenin ise işletmeler ve Geçici Koruma Sağlanan Suriyeli akışından etkilenen daha az gelişmiş alt bölgelerdeki işletmeler için uzun dönemli krediye olan erişimin yükseltilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Dünya Bankası’nın Türkiye’ye verdiği 400 milyon dolarlık kredinin yüzde 60’lık kısmını Toplam Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) tarafından münhasıran 250’den çok daha az çalışanı olan şirketlere kullandırılacak. Söz konusu kaynakların 2 hedef yararlanıcı gruplar arasında dengeli olarak tahsis edilmesi kapsamında ise toplam IBRD kredi tutarının minimum yüzde 30’luk kısmı kadınları kapsayıcı şirketlere verilecek. Geriye kalan yüzde 30’luk kısmı ise daha az gelişmiş alt bölgelerde faaliyette bulunan şirketlere verilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Johannes Zutt, Dünya Bankası’nın Türkiye’ye uzun vadeli finansmana erişimini yükseltmek için çeşitli kanallar aracılıyla çalışmalarda bulunduğunu, Türkiye’nin savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan 3 milyondan fala Suriyeliye ev sahipliği yaptığını, Suriyeli sığınmacıların pek çoğunun ülkenin az gelişmiş yerlerinde yaşadıklarını söyledi. Projenin işletmelere yardımcı olmaya ek olarak sığınmacı nüfusun yüksek olduğu kesimlerde faaliyette bulunan işletmelere finansman hedeflendiğini söyleyen Zutt, bunun sonucunda da hem sığınmacılara hem de Suriyelilere ev sahipliği yapan Türklere olan fırsatların arttırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.