Kanal İstanbul’a Önemli Bir Talip Var!

Merkezi Güney Kore’de bulunan inşat firması SK Engineering & Construction, Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alan ve dünya üzerinde merakla beklenen Kanal İstanbul Projesi’ne talip olduğunu duyurdu.

Merkezi Güney Kore’de yer alan inşaat firması SK Engineering & Construction, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çılgın Proje olarak açıklanan Kanal İstanbul Projesi’nin inşaatını üstlenebileceğini duyurdu.

Güney Kore’den Projeye Tam Destek Var

Konu ile alakalı olarak bir takım basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, söz konusu bu Güney Koreli bu inşat firması SK Engineering & Construction’da (E & C) Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Seung Soo Lee konuya istinaden bazı açıklamalarda bulundu. Söz konusu bu açıklamalarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Kore’ye gerçekleştirmiş olduğu ziyaret esnasında bahsi geçen bu Çılgın Proje’nin konuşulmuş olduğunu dile getiren Seung Soo Lee, Güney Kore Devlet Başkanı’nın Moon Jae’nin de söz konusu bu Kanal İstanbul Projesi için sonuna kadar destek olacaklarını ve bu durumda mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Şirket Kanal İstanbul’a Önderlik Edecek

Söz konusu bu açıklamalarında ayrıca Avrasya Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi oldukça önemli projelerde de yer aldıklarını dile getiren inşaat şirketinin Başkan Yardımcısı Lee, bu konu üzerinde Türkiye’de tecrübe kazandıklarını belirtti. Kanal İstanbul’un gerek önemi açısından, gerekse de önemi açısında bir hayli kritik bir proje olduğunu dile getiren Seung Soo Lee, kendilerinin Türkiye’deki ortakları ile birlikte bu gibi önemli projelere dahil olduklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bahsi geçen bu proje için davette bulunduğunu anlattı. Erdoğan’ın bu davetinin şirket başkanı tarafından kabul edildiğini, şirket olarak yalnızca projenin ayrıntıları hakkında bilgi verilmesini beklediklerini ve ayrıntıların kesinleşmesinin akabinde projeye önderlik edeceklerini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.