Ücretsiz Seyahat için Destek

Ücretsiz Seyahat için Destek

Bakanlık, yaşlı, şehit ve gazi yakınları ile engelli vatandaşlar için ücretsiz seyahat uygulamasına ilişkin olarak bugüne kadar toplamda 373 milyon lira tutarında destek verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yaşlı, şehit ve gazi yakınları ile engelli vatandaşların ücretsiz seyahat uygulamasından faydalanabilmeleri için belediyeler aracılığı ile şehir için toplu ulaşım hizmeti sağlayan işletmecilere destek veriyor. Bu kapsamda da söz konusu gelir desteğinden faydalanacak işletmecilere verilecek olan destekler şu şekilde olacak;

  • Şehir içi toplu taşıma hizmeti sağlayan özel deniz yolu ulaşımı için= Ayda 750 TL
  • İstanbul ve Ankara’da şehir içi toplu taşıma hizmet sağlayan her bir araç için= Ayda 1.000 TL
  • Büyükşehir Belediyesi kapsamında yer alan diğer illerde her bir araç için= Ayda 750 TL
  • Büyükşehir Belediyesi kapsamında yer almayan illerde her bir araç için= Ayda 600 TL

Yapılacak olan tüm destek ödemeleri 2018 yılında da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü aracılığı ile ilgili belediyelerin hesaplarına aktarılması devam edecek.

Tüm Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Destekler ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, avantajlı olmayan tüm vatandaşların hayatlarını daha kolay hale getirmek için tüm olanakları seferber ederek çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Hem yaşlı hem engelli hem de şehit ve gazi yakınlarının yararlandığı ücretsiz seyahat uygulaması ile onların üzerindeki yükü hafifletmeye çalıştıklarını söyleyen Bakan Sayan, Bakanlık olarak da her zaman vatandaşların yanında olduklarını ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.