5 Bin Beygirli Motor Geliyor

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, 5 bin beygire kadar çıkabilen motor yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, MÜSİAD Sakarya Şubesi toplantı salonun da gerçekleşen toplantıda “Otomotivde Vizyonumuz “Made in Turkey” ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı’nda gerçekleşen BMC’nin savunma sanayi üssünü Sakarya’da inşa etme kararı alındığı söylendi.

Devlet’in teşvik etmesiyle birlikte Karasu ilçesinde bulunan stratejik savunma sanayi üssünün inşa edileceğini belirten Sancak, “Sakarya girişimci, milli otomobil markasının Sakarya’ya yapacağı katkıyla birlikte bu konuya odaklanılmış fakat şehir olarak katkı itibariyle savunma sanayi üssü milli otomobilinden en az 5 kat kadar daha çok katkı sağlayacağını ifade etti. Bu katkıyla birlikte oluşacak ciro ile de milli araba markasının 20 yılda üreteceği ciroyu en geç 5 yılda üretecek. 5 yıllık ileriye dönük taktiksel planda işler iyi gittiği taktirde BMC bünyesinde çalışacak insan sayısı 10 bin üzerinde olacak. Muhtemel ciro olarak da 10 milyar dolar civarında olacak. Bu rakamları Sakaryalı iş adamlarının hazırlanması için belirtiğini ifade ediyorum” diye konuştu

Hızlı Tren Vagon Üssü Sakarya Olacak

Tarihi İpek Yolu’nun tekrardan eski günlerine kavuşacağını açıklayan Sancak, Türkiye’nin ipek yolunda ilerleyerek hızlı tren fabrikalarının sahip olmasının gerekliliğini ifade etti.

Çoğunluk hissesi kendilerinde bulunan dünya markası olan Sakarya’da vagon fabrikası kuracakları haberini veren Sancak, “ Sakarya’da 4 fabrika birden kurduğumuz için 10 bin kişi diyorum. Hızlı tren vagonunun üssü de Sakarya da olacak. Bu durum da en az yerli otomobil kadar ülke çapında önemli bir hareket çünkü İpek Yolu müthiş bir pazar çıkaracak ortaya” ifadelerini kullandı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.