45. Muhtarlar Toplantısı Düzenlendi, Erdoğan Önemli Açıklamalarda Bulundu!

45. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde Zeytin Dalı Harekatı vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 45. Muhtarlar Toplantısı’nda gerçekleştirdiği konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bahsederek, Esed ile masaya oturulup, konuşulması gerektiğini söylediğini, 1 milyon Suriyeliyi öldüren bir katil ile Türkiye’nin konuşacak hiçbir şeyinin olmadığını ifade etti.

Zeytin Dalı Harekatı’nın yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türk askeri tarafından temizlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Afrin’e, daha içerilere gidilmemesi konusunda uyarılarda bulunduğunu, emir alınacak kişinin Kılıçdaroğlu olmadığını ifade etti.

İspat Et Çağrısı!

AK Parti’nin DEAŞ’a destek sunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu’na “ispat et” çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ispat edilirse görevden çekileceğini, ispat edilememesi halinde de Kılıçdaroğlu’nun görevden çekilmesinin gerektiğini belirtti.

Konuşmasında sayısı 3.5 milyona ulaşan Suriyeli vatandaşların kendi evlerine dönmeleri için çalışmaların olduğunu, Afrin ve İdlib sorunlarının çözülerek, Suriyelilerin kendi memleketlerine dönmelerine yardımcı olunacağını ifade etti.

Yeni çıkartılacak olan kanun ve Bakanlar Kurulu kararası sayesinde Türkiye’deki hukukçuların ve doktorların artık kendi derneklerini ve vakıflarını rahatlıkla kurabilmelerinin önünün açılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılacak olan dernek ve vakıflar için kaynak aşamasında gerekli olan paranın ödenmesi gibi bir durumun da olmayacağını belirtti.

“Ya Bir Yol Bulacağız, Ya bir Yol Yapacağız!”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin resmi olarak ve tüm detayları ile hayata geçmesi sonrasında Türkiye’ye operasyon yapılmasının zorlaşacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol yapacağız” sözünü hatırlatırken, Türkiye’nin ve Türk milletinin iradesinden daha önemli hiçbir engelin olmadığını ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.