4 Şehirde Acele Kamulaştırma Gerçekleştirilecek! İşte O İller!

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre Giresun, İstanbul, Balıkesir ve Manisa için farklı boru hattı projeleri doğrultusunda acele kamulaştırma kararı alındı. Söz konusu olan bu kararlar Resmi Gazete’nin dünkü ve bugünkü sayılarında yayımlandı.

Çeşitli Doğalgaz Projeleri Nedeniyle Kamulaştırılacaklar

Konuya istinaden yapılan açıklamada, Giresun, İstanbul, Balıkesir ve Manisa olmak üzere toplamda 4 ilde yer alan bazı taşınmazlar adına acele kamulaştırma kararı alındığı bildirildi. Bakanlar Kurulu tarafından alınan ve Resmi Gazete’de yayımlanan bu karar göre, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi sebebiyle İstanbul’un Silivri İlçesi’nde yer alan yer alan belli başlı taşınmazların sabit tesislerin, ulaşım yollarının, katodik koruma hattının, enerji nakil hatlarının ve anot yataklarının inşa edilmesi maksadıyla Boru Hatları ve Petrol Taşıma Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından acil olarak kamulaştırılacak.

Manisa’nın Kula, Salihli, Alaşehir ve Gölmarmara ilçelerin de yer alan belli taşınmazlar için de, BOTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Salihli – Alaşehir – Kula Doğalgaz Boru Hattı Projesi nedeniyle, yine BOTAŞ tarafından kamulaştırma işlemi gerçekleştirilecek.

Kamulaştırma BOTAŞ Tarafından Yapılacak

Giresun’un Dereli, Esğiye ve Keşap ilçelerinde yer alan bazı taşınmazlar için de Bakanlar Kurulu tarafından, BOTAŞ’ın hayata geçireceği Espiye Doğalgaz Boru Hattı Projesi sebebiyle acele kamulaştırma kararı alındı. Alınan karara göre, Giresun’daki kamulaştırma işlemleri de BOTAŞ gerçekleştirecek.

Son olarak Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer il ise Balıkesir oldu. Buna göre, Balıkesir’in Edremit ve Burhaniye ilçesinde yer alan bir takım taşınmazlar adına, söz konusu bu ilçelerde hayata geçirilen Doğalgaz Boru Hattı kapsamında acele kamulaştırma kararı verildi. Bakanlar Kurulu tarafından alınmış olan bu son kararda da söz konusu olan taşınmaz malların kamulaştırma işlemleri Boru Hatları ve Petrol Taşıma Şirketi Genel Müdürlüğü’ne ait olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.