3 Yönetmelik Değişti! Artık Ön Ödemeli Konut Satışlarında Sigorta Zorunluluğu Var!

3 Yönetmelik Değişti! Artık Ön Ödemeli Konut Satışlarında Sigorta Zorunluluğu Var!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için ön ödemeli ev satışları için sigorta zorunluluğu geldi. Bu kapsamda da 3 yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Bakanlığın yapmış olduğu açıklamada, maketten satış olarak bilinen ön ödemeli sonrasında teslim edilen evlerin satışlarında, evleri yapanların bir takım sebeplerden dolayı projeleri bitiremeden piyasadan çekildiklerini, bunun sonucunda da vatandaşların mağdur olduklarını ifade edildi.

3 Yönetmelikte Düzenleme Yapıldı

Bakanlığın söz konusu tespitinden sonra 3 yönetmelikte değişikliğe gidildi. Bu yönetmelikler; Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliği, Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik ve 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun.

Ön Ödemeli Konut Satışları için Sigorta Zorunluluğu

Yönetmeliklerde yapılan düzenlemeler kapsamında da evlerin satışları başlamadan önce vatandaşların yapacakları ödemeleri güvence altına alma, vatandaşların mağdur olmalarını önlemek için binaların tamamlama sigortası yaptırılması ile birlikte diğer tüm teminat ile koşulların sağlanması yükümlülüğü getirildi.

Mağduriyet Önlendi!

Bina tamamlama sigortası kapsamındaki genel koşullar ise 16 Mart 2015 yılında Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe girmişti. Fakat sigorta ürünü yerine daha çok banka ürününe benzemesinden ötürü ürünün hazırlık ile uygulamaya başlama süreçleri tahmin edilenden çok daha fazla zaman aldığı görüldü. Tespitler ve girişimler sonrasında da bina tamamlama sigortası, gayrimenkul sektörü tarafından uygulanmaya resmen başladı. Artık ön ödemeli konut satışları ile devre tatil satışlarında vatandaşların ödemeleri güvence altına alınacak. Bu güvenceler arasında yer alan bina tamamlama sigortası için de düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile birlikte artık vatandaşların mağdur olmayacağı açıklandı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.