3.5 Milyon Suriyeli Mülteci için Kalıcı Konut Projesi!

3.5 Milyon Suriyeli Mülteci için Kalıcı Konut Projesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konteyner kentlerde yaşamlarını sürdüren Suriyeli sığınmacıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriyeliler ile ilgili projesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem Türkiye’de hem de kalıcı konutları oluşturulacağının bilgisini aktardı.

Kalıcı Konutlar Yapılacak

AK Parti’nin geçtiğimiz gün yapılan milletvekilleri toplantısının konusu konteyner ile çadırkentlerde yaşamlarını sürdüren Suriyeli sığınmacılar oldu. Toplantıda Suriyeli mülteciler üzerine konuşuldu. Bu gibi şartlarda hayatlarını sürdüren Suriyeliler için kalıcı konut projesi hazırladıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki tarafta da kalıcı konutların olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi Evlerinde Yaşayacakar!

Söz konusu toplantıda Adıyaman’da yer alan çadırlarda yaşayan Suriyeli sığınmacıların uygun şartlarda yaşamadıkları konuşuldu. Cumhurbaşkanı ise toplantıda Suriyeliler için proje hazırlıkları içinde olduklarını belirtti. Böylelikle de oraların çok daha emniyetli olacağını Suriyelilerin konteyner gibi organizasyonlara girmeyecekleri açıklandı. Cumhurbaşkanı, Suriyelilerin artık kendi evlerinde yaşacaklarını söyledi.

Avrupa’dan Mali Destek Alındı Ancak…

Bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3.5 Milyon Suriyeli sığınmacı kapsamında konut projelerinin olduğunu, bunun için de Avrupa’dan da çeşitli türlerde mali destek sözlerini aldıklarını söyledi. Fakat verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğini söyleyen Erdoğan, bu işin üstesinde de kendimizin geleceğini belirtti.

Toplantının bir diğer konusu ise OHAL olup, daha çok kamudan ihraçlar masaya yatırıldı. OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu’nun çalışmaları konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, komisyona güven duyduklarını belirtti. Ayrıca çıkan tüm kararlara da uyduklarını ifaden eden Erdoğan, kendisine gelen sorular takibinde de öğretmen maaşlarında da bir takım düzenlemelere gidileceğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.