2021 Yılı Emlak Vergisi Tutarı Ne Kadar Oldu?

2021 Yılı Emlak Vergisi Tutarı Ne Kadar Oldu?

Binalar, araziler ve arsalar için her sene düzenli olarak ödenme zorunluluğu olan emlak vergisi ile alakalı olarak 2021 yılı zam oranı belirlendi.

2021 yılında bina, arazi ve arsalar için ödenecek olan emlak vergisi tutarındaki zam oranı yüzde 4,55 oldu. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karar doğrultusunda, emlak vergisinin ilk taksiti Mayıs ayında, ikinci taksit tutarı ise Kasım ayında ödenecek. Resmi Gazete’nin aynı mükerrer sayısında yürürlüğe giren emlak vergisi kanunu genel tebliği kararınca, mükellefiyeti 2021 yılı ile beraber başlayan kişilerin, mükellefiyetleri ile alakalı bina, arazi ve arsa vergisi tarhiyatına bağlı esas alınacak vergi değerinin hesabında 2020 yılına dair yeniden değerleme oranının yarısı olan yüzde 4,55 oranında arttırılması kararı paylaşıldı.

5,22 Milyon TL

Alınan zam oranı kararı ile bağlantılı olarak bina vergi değeri üzerinden hesaplanan değerli konut vergisine dair esas tutar olarak da 2021 yılı için yeniden değerleme oranının yarısı 4,55 oranında artırılarak 5,22 milyon TL olarak belirlendiği açıklandı.

Nasıl Ödenir?

Emlak vergileri, birkaç yöntem ile ödenebiliyor. İlgili belediyeye bizzat giderek ödemesini gerçekleştiren kişiler, aynı zamanda vergileri belediyelerin paylaştığı banka hesap numaralarına EFT ya da havale yöntemi ile de aktarabiliyor. Bazı belediyeler, internet siteleri üzerinden vergi ödeme ile beraber borç sorgulama hizmetini de vermeye başladı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.