2021 TOKİ Taksit Ödemeleri Hesaplama ve Sorgulama

TOKİ taksit ödemeleri hesaplama işlemi, genellikle yılda iki defaya mahsus olmak üzere gerçekleştirilmektedir. Detaylar için...

2021 TOKİ Taksit Ödemeleri Hesaplama ve Sorgulama
2021 TOKİ Taksit Ödemeleri Hesaplama ve Sorgulama

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamuoyunda bilinen adı ile TOKİ, Türkiye genelinde sosyal konut projeleri hayata geçiren ve bu projelerdeki konutların satışlarını dar gelirli ailelere gerçekleştirerek uygun fiyatlarda konut sahibi olunmasını sağlayan bir kurumdur. TOKİ konut sahipleri ödeme süreçlerine başlamadan önce TOKİ taksit ödemeleri hesaplama ve sorgulama detaylarını öğrenmek ister.

Faaliyetlerini devlet bünyesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olarak yürüten bu kurum, inşa etmiş olduğu TOKİ evleri ile vatandaşlara uygun koşullarda rahat bir yaşam alanı sunmaktadır. TOKİ taksit ödemeleri hesaplama ve sorgulama detayları…

Hayata geçirmiş olduğu bu konutlara piyasada en uygun fiyatları biçen TOKİ, geri ödeme açısından da kolaylık sağlamakta ve vatandaşın bütçesine göre ödeme planları sunmaktadır. TOKİ taksit ödemeleri hesaplama ve sorgulama işlemi sayesinde kurumdan konut alan ya da alacak olan vatandaşlar ne kadar ödeme yapacağı hakkında bilgi edinebilmekte ve kendisi için buna göre bir plan – program çizebilmektedir.

TOKİ Taksit Ödemeleri Hesaplama Nasıl Yapılır?

TOKİ Taksit Ödemeleri Hesaplama Nasıl Yapılır?
TOKİ Taksit Ödemeleri Hesaplama Nasıl Yapılır?

TOKİ taksit ödemeleri hesaplama işlemi, genellikle yılda iki defaya mahsus olmak üzere gerçekleştirilmektedir. Bunun nedeni ise, kurumun yoksul gelir ve alt gelir grubu ödeme planına göre; borç bakiyesini ve taksit ödemelerini Ocak ve Temmuz aylarına mahsus olmak üzere artırmasıdır. Bu dönemlerde artırılan taksitler ise, bir önceki yarım yıllık döneme ait olan ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanı göz önünde bulundurularak belirlenmektedir.

Dolayısıyla da TOKİ taksit ödemesi hesaplama işlemi, Ocak ve Temmuz dönemlerinde, ÜFE ve TÜFE oranlarına göre gerçekleştirilmektedir.

TOKİ Ödemeleri Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sorgulama Nasıl Yapılır?
Sorgulama Nasıl Yapılır?

TOKİ başvuru işlemini gerçekleştirmesinin akabinde kurumdan ev satın almaya hak kazanan vatandaşlar, ödemesi gereken taksitler hakkında bilgi edinebilmek için TOKİ taksit sorgulama yapabilmektedir. Bu işlem çeşitli kanallar aracılığı ile gerçekleştirilebileceği gibi, bu kanallar TOKİ’nin resmi web sitesi, e-devlet uygulaması, ilgili banka ya da kurum olabilmektedir. Örneğin; hak sahibi olan bir vatandaş başvuru yapmış olduğu ilgili bankaya müracaat ederek kolaylıkla TOKİ taksit sorgulama yapabilmektedir.

Online Taksit Sorgulama Nasıl Yapılır?

Online Taksit Sorgulama Nasıl Yapılır?
Online Taksit Sorgulama Nasıl Yapılır?

Online taksit sorgulama işlemi, vatandaşların en çok tercih ettiği kanallardandır. Online taksit sorgulama için iki farklı kanal mevcut bulunurken, bu kanallar TOKİ’nin resmi web sitesi ile e-devlet uygulamasıdır.

TOKİ’nin kendi sitesinden yapılacak olan taksit sorgulama işleminde öncelikle hak sahibinin yasal uyarıyı okuyup kabul etmesi, ardından da T.C. Kimlik numarası ve güvenlik kodunu girmesi gerekmektedir. Bu bilgileri giren bir hak sahibi kolaylıkla ödeme planı ve taksit durumları hakkında bilgi edinebilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.