2021 TOKİ Ev Kredisi ve Hesaplama

2019 TOKİ Ev Kredisi, Hesaplama, Güncel Faiz Oranları, Ev Kredisi Şartları ve Başvurusu! TOKİ Ev Kredisi Veren Bankalar ve Güncel TOKİ Haberleri!

2021 TOKİ Ev Kredisi ve Hesaplama
2021 TOKİ Ev Kredisi ve Hesaplama

2021 TOKİ ev kredisi ve hesaplamaları karmaşık bir konu gibi göründüğünden göz korkutmaktadır. Bu hususta krediler ve faiz oranları ev sahibi olmak isteyen kişiler için merak edilmektedir.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, diğer adı ile TOKİ, dar gelirli aileleri ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirebilmeleri için ülke genelinde ucuz konut üretimi gerçekleştiren bir kurumdur. 2021 TOKİ ev kredisi ve hesaplamalar her yıl güncellenebilmektedir.

Faaliyetlerini kamu bünyesinde yürütmekte olan Toplu Konut İdaresi, vatandaşlara uygun koşullarda kredi sağlayarak TOKİ kredi başvurusu ile ev sahibi olma fırsatı tanımaktadır.

2021 TOKİ Ev Kredisi Şartları

2021 TOKİ Ev Kredisi Şartları
2021 TOKİ Ev Kredisi Şartları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimler gibi özel durumu olan vatandalar için faizsiz kredi imkanı sağlamaktadır. Ziraat Bankası aracılığı ile vatandaşlar için sunulan bu kredi için TOKİ kredisi şartları mevcut bulunmaktadır. Örneğin; TOKİ Evleri için başvuruda bulunacak olan şehit yakınlarından maaşa bağlanan dul eşe, eşi hayatta olmadığında ya da evlenmesi halinde maaşa bağlanan çocuklarına müştereken, bunların da olmaması durumunda bakmakla yükümlü olduğu anne ve babasının konut sahibi olması amacıyla verilmektedir. Ayrıca TOKİ kredisi şartlarına göre maluller, dullar, yetimler için de çeşitli durumlara bakılmaktadır. Bu krediden faydalanmak isteyen vatandaşların TOKİ kredi başvurusu yapacağı zaman T. C. Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik İşlemleri Genel Müdürlüğü biriminden hak sahibi olduğuna dair bir belge alması ve bu belge ile Ziraat Bankasına müracaat etmesi gerekmektedir.

2021 TOKİ Ev Kredisi Faiz Oranları

TOKİ Ev Kredisi Faiz Oranları
TOKİ Ev Kredisi Faiz Oranları

TOKİ başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, TOKİ aracılığı ile kullandırılan konut kredilerinde ne kadar faiz uygulandığı hakkında araştırmalar yapmaktadır. TOKİ özel durum sahibi olan vatandaşlar için Ziraat Bankası üzerinden kullandırmış olduğu konut kredilerinde herhangi bir faiz oranı uygulamamaktadır. Bu nedenle de bu kredilere TOKİ faizsiz konut kredisi adı verilmektedir.

Bunun dışında TOKİ, kendisinde konut almaya hak kazanan vatandaşlar için Halkbank ve Ziraat Bankası aracılığıyla borç kapatma kredisi imkanı sağlamaktadır. Bu bankalarda uygulanan faiz oranları ise yüzde 1,38 ile yüzde 1,39 civarındadır. Buna göre de vatandaşlar için TOKİ ev kredisi hesaplama işlemleri gerçekleştirilmektedir.

2021 TOKİ Ev Kredisi Hesaplama

TOKİ Ev Kredisi Hesaplama
TOKİ Ev Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası tarafından TOKİ hak sahipleri için konut kredisi temin edilmektedir. Bu krediler TOKİ ile yapılan protokol kapsamında vatandaşlara kullandırılırken, kredilerin ödeme planı, TOKİ ev kredisi hesaplama işlemi ve bunun gibi çeşitli bilgileri edinebilmek için herhangi bir Ziraat Bankası şubesine müracaat edilmesi gerekmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.