2021 TOKİ Erken Ödeme Şartları Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Detaylar

2019 TOKİ Erken Ödeme Şartları Nelerdir? TOKİ Erken Ödeme Mantıklı mı? TOKİ Erken Ödeme Cezası Var mı? Detaylar…

2021 TOKİ Erken Ödeme Şartları Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Detaylar
2021 TOKİ Erken Ödeme Şartları Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Detaylar

2021 TOKİ erken ödeme şartları hakkında her dönem yenilenen ve güncellenen şartlar ev sahibi olmak isteyen kişiler tarafından merak edilmektedir.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde ucuz konut üretimi gerçekleştiren ve ev almaya durumu olmayan vatandaşları ev sahibi yapan bir kamu kuruluşudur. 2021 TOKİ erken ödeme şartları hakkında bilinmesi gereken detaylar yazımızda verilmiştir.

Kısaltılmış adı ile TOKİ olarak da bilinen bu kuruluş, üretmiş olduğu TOKİ evleri sayesinde, ülke çapındaki dar gelirli ailelere nitelikli sosyal yaşam alanları sunmaktadır.

Hayata geçirmiş olduğu konut projelerinde evlerin satışında pek çok ödeme kolaylığı sağlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, bu kolaylıkları dar ve orta gelirli ailelerin yanı sıra emeklilere, dul ve yetimlere, engellere, harp ve vazife malulleri ile şehit yakınlarına sağlamaktadır. Uzun vadeli ve uygun miktardaki taksit seçenekleri bu konutların satışını gerçekleştiren TOKİ, peşinat olarak da yüzde 20 kadarını talep etmektedir.

2021 TOKİ Erken Ödeme Şartları Nelerdir?

2021 TOKİ Erken Ödeme Şartları Nelerdir?
2021 TOKİ Erken Ödeme Şartları Nelerdir?

TOKİ, kendisinden konut alan vatandaşlar için yılda bir defaya mahsus olmak üzere her sene erken ödeme kampanyaları düzenlemektedir. Bu yıl bir istisna olarak ikincisi düzenlenen bu kampanyalarda 2021 TOKİ erken ödeme şartlarına bakılacak olursa; Toplu Konut İdaresi tarafından üretimi gerçekleştirilen konutlardan satın almaya konu olan konut ya da iş yerinin 2019 Haziran ayının sonuna kadar satın alınmış olması ve geri ödeme sürecinin de yine bu tarih itibari ile başlamış olması gerekmektedir. Ayrıca yine söz konusu tarihten itibaren konut ya da iş yeri alıcılarının TOKİ’ye ödemekle yükümlük olduğu bir aidat ya da emlak vergisi borcunun olmaması da TOKİ erken ödeme şartları arasında yer almaktadır.

TOKİ Erken Ödeme Mantıklı mı?

Erken Ödeme Mantıklı mı?
Erken Ödeme Mantıklı mı?

Kurum, her yıl mutlaka bir defaya mahsus olmak üzere TOKİ ödemelerinde erken ödeme kampanyaları düzenlemektedir. Bu kampanyalar kapsamında borcunu erkenden kapatan hak sahiplerine büyük oranda indirimler uygulayan kurum, tapuları da hemen teslim etmektedir. Dolayısıyla TOKİ erken ödeme imkanından faydalanmak oldukça mantıklı olacaktır.

TOKİ Erken Ödeme Cezası Var mı?

Erken Ödeme Cezası Var mı?
Erken Ödeme Cezası Var mı?

TOKİ başvuru ile konut ya da iş yeri alıcısı olarak hak sahibi olan vatandaşlar, kurum tarafından düzenlenen kampanyalar dahilinde borcunu erkenden ödeyip tapusunu teslim alabilmektedir. Hatta bu gibi durumlarda ceza değil, indirim uygulanmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.