2021 TOKİ Emekliye Ev Başvuru Şartları ve İstenen Belgeler

2019 TOKİ Emekliye Ev Başvuru Şartları, Ev Başvurusunda İstenen Belgeler, İstenen Peşinat Bedeli, Taksit Ödemeleri

Bugüne kadar yüzbinlerce dar gelirli ve özel durumu olan aileleri ev sahibi yapan kurum, ayrıca özel olarak emekliye TOKİ ev gibi projeler de hayata geçirmektedir. Peki 2021 TOKİ Emekliye Ev Başvuru Şartları ve İstenen Belgeler nelerdir?

Özellikle alt ve orta gelir grubu için uygun koşullarda ucuz konut üretimi gerçekleştiren bu kurum, TOKİ adı ile de bilinmektedir. Özellikle ekonomik alanda yaşanan zorluklar ile daha çok araştırılan bir konu da TOKİ ile ilgilidir. Peki bu durumda emekliler için 2021 TOKİ Emekliye Ev Başvuru Şartları ve İstenen Belgeler yazının içeriğinde detaylı olarak anlatılmıştır.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de maddi durumu ev satın almaya müsait olmayan vatandaşlar için çeşitli nitelikli sosyal konut projeleri hayata geçiren bir kamu kurumudur. Bununla ilgili ise emeklilerin merak ettiği 2021 TOKİ Emekliye Ev Başvuru Şartları ve İstenen Belgeler yazının içerisinde detaylı olarak verilmiştir.

2021 TOKİ Emekliye Ev Başvuru Şartları Nelerdir?

2021 TOKİ Emekliye Ev Başvuru Şartları Nelerdir?
2021 TOKİ Emekliye Ev Başvuru Şartları Nelerdir?

2021 TOKİ emekliye ev için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından bazı şartlar koşulmaktadır. Örneğin emekliye TOKİ ev için; emekli olan vatandaşın öncelikle T. C. Vatandaşı olması, projenin hayata geçirildiği il – ilçede en az 1 senedir ikamet ediyor olması, TOKİ’den daha önce hiç konut satın almamış olması, kendisine, eşine ya da velayeti altındaki çocuklarından herhangi birine ait olan bir konutun bulunmaması, hane gelirinin aylık olarak en fazla 6 bin 500 olması, İstanbul’da ise 7 bin olması, başvuru sahibinin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olması, eşlerin her ikisinin de emekli olması durumunda yalnızca birinin TOKİ başvuru işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

2021 TOKİ Emekliye Ev Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

2021 TOKİ Emekliye Ev Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?
2021 TOKİ Emekliye Ev Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

2021 TOKİ emekliye ev başvurusu için emeklilerden birtakım belgeler talep edilmektedir. Başvuru esnasında gerekli olan bu belgeler ise; emeklinin nüfus cüzdanı fotokopisi, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan temin etmiş olduğu Emekli Kimlik Belgesi ya da belgesinin henüz çıkmaması durumunda yine SGK’dan alınmış emekli olduğunu gösteren yazı gibi belgelerdir. Bahsi geçen TOKİ ev başvuru şartlarına haiz olan emekli vatandaşlar, kendisinden talep edilen bu belgeler ile beraber ilgili birimlere müracaat etmektedir.

Başvuru sahipleri,

  • Kimlik Fotokopisi,
  • Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”
  • Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu,
  • Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı, ibraz edeceklerdir.

2021 TOKİ Emekliye Evde Peşinat Ne Kadar?

2021 TOKİ Emekliye Evde Peşinat Ne Kadar?
2021 TOKİ Emekliye Evde Peşinat Ne Kadar?

TOKİ ev başvuru şartlarından biri de emeklinin peşinat ödemesidir. TOKİ evleri için ödenecek olan peşinat miktarı genellikle ilçe – belde nüfus yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak bir peşinat bedeline bakılacak olursa; 2 oda 1 salon daireler için yüzde 12 oranında peşinat miktarı alınmaktadır. Net tutar ise konut fiyatlarına göre belirlenmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.