2021 TOKİ Emekli Başvuru Şartları ve Detayları

2021 TOKİ Emekli Başvuru Şartları ve Detayları
2021 TOKİ Emekli Başvuru Şartları ve Detayları

Her statü farklılığı için başvuru koşullarında değişiklik yaşanılan TOKİ evleri için tekrar 2021 TOKİ emekli başvuruları merakla bekleniyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), hem dar gelirliler hem orta gelirler hem de emeklilere özel konut projeleri satışa çıkarıyor. TOKİ emekli başvuru şartları genel hatları ile değişmese de ufak detaylarda değişiklikler olabiliyor. Bizde şimdi 2021 TOKİ Emekli Başvuru Şartları nasıldır, neler talep edilir onları açıklayacağız.

2021 TOKİ Emekli Başvuru Şartları

2021 TOKİ Emekli Başvuru Şartları
2021 TOKİ Emekli Başvuru Şartları

TOKİ 2021 yılı kapsamında çok sayıda konutu, arsayı ve dükkanları ön satışa çıkarıyor. Bunlara göz atmak isterseniz sitemizde yer alan TOKİ’nin güncel kampanyalarını verdiğimiz bağlantı aracılığı ile inceleyebilirsiniz.

2021 TOKİ Emekli Başvuru şartları ve detaylarında ise ilk olarak tüm vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları istenmektedir. Yabancı uyruklu kişiler bu kampanyalardan yararlanamamaktadır.

Tüm vatandaşların projenin yer aldığı ilde ya da ilçenin sınırları içinde en az 1 sene ikamet ediyor olmaları istenmektedir. Eğer ikamet edilmiyorsa o ilde ya da o ilçede nüfus kaydının olması gerekmektedir.

Tüm vatandaşların önceki dönem projelerden ev satın almamış olmaları ile TOKİ kredisi kullanmamış olmaları talep edilmektedir. Eğer emekli vatandaşlar öncesinde de konut almışlarsa 2021 emekli TOKİ projelerinden yararlanamamaktadırlar.

TOKİ Emekli konut başvurusu
TOKİ Emekli konut başvurusu

Bunların yanı sıra aynı zamanda da vatandaşların hem kendi üzerine hem de eşlerinin ya da çocuklarının üzerine gayrimenkul bulunmaması gerekmektedir. Ancak hisseli olarak sahip olunan taşınmaz buna dahil edilmemektedir.

Emekli vatandaşlarının gelirlerinin en fazla 3.200 Türk Lirası olması gerekmektedir. Ancak yine bir istisna bulunmaktadır. İstanbul’da ikamet eden ve 2021 TOKİ İstanbul konut projelerine başvuru yapacak kişilerin aylık gelirlerini en fazla 3.700 Türk Lirası olması gerekmektedir.

2021 TOKİ Emekli konut başvurusu yapacak kişilerin SGK’dan emekli olma şartları bulunmaktadır.

Başvuru Şartlarına Sahip Olan Kişiler

Başvuru Şartlarına Sahip Olan Kişiler
Başvuru Şartlarına Sahip Olan Kişiler
  1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin” ,
  2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”
  3. Kategori olan “Emekli Vatandaşlar”
  4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”,

başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

2021 TOKİ GÜNCEL KAMPANYALARI

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.