2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Satılabilir mi?

2019 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Satılabilir mi? TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Kiraya Verilebilir mi? TOKİ Alt Gelir Grubu Şartları Nelerdir? Örnek Daireler, Fiyatları, Son Başvuru Tarihleri ve Detaylar!

2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Satılabilir mi?
2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Satılabilir mi?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamu bünyesinde faaliyet gösteren ve ülke genelindeki gelir durumu iyi olmayan vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapmak amacı üzerinde kurulu bir kurumdur. Bu konuda ev sahibi olan kişiler de 2021 TOKİ alt gelir grubu evleri satılabilir mi merak etmektedir.

2021 TOKİ alt gelir grubu evleri satılabilir mi? bu soru ev sahibi olmak isteyen kişiler için her yıl güncellenen konular dahilinde değişiklik göstermektedir. Bu konuda açıklayıcı detaylara yer verilmiştir.

Hayata geçirmiş olduğu pek çok projeler sayesinde uygun koşullarda vatandaşları TOKİ evleri ile ev sahibi yapan kurum, bunun için vatandaşlara belirli şartlar koşmaktadır. Örneğin; TOKİ aracılığı ile ev sahibi olabilmek için kurum tarafından belirlenen aylık hane gelirine sahip olmak, belli bir süre bir şehirde ikamet ediyor olmak gibi şartlar aranmaktadır.

2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Satılabilir mi?

2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Satılabilir mi?
2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Satılabilir mi?

TOKİ Evleri başvurusu ile konut satın alan ya da almaya hak kazanan alt gelir grubundaki vatandaşlar, Toplu Konut İdaresi tarafından koyulan bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Alt gelir grubu projelerinde satışa çıkarılan konutlar, yalnızca hak sahibi olan ailelerin ikameti için tahsis edilmektedir. Dolayısıyla bu konutların satışı kolay kolay gerçekleştirilememektedir. Bunun için kurum tarafından koyulan şart ise; satın almaya konu olan konutun bütün borcu tümüyle bitirilene kadar, konutun satışının mümkün olmamasıdır. Öte yandan TOKİ taksit ödemeleri devam eden bir konutta, hak sahibi ya da ailesinin dışında herhangi birinin ikamet ettiği tespit edildiğinde, kurum ile hak sahibi arasında imzalanan satış sözleşmesi feshedilmektedir.

2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Kiraya Verilebilir mi?

Alt Gelir Grubu Evleri Kiraya Verilebilir mi?
Alt Gelir Grubu Evleri Kiraya Verilebilir mi?

TOKİ evleri başvurusunda merak edilen bir diğer konu ise evlerin kiraya verilip verilmemesidir. Evlerin devri konusunda olduğu üzere TOKİ başvuru ile ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar, TOKİ taksit ödemeleri tamamlanana kadar evlerini kiraya verememektedir. Üstelik yine konutta hak sahibi ya da ailesinin dışında birilerinin ikamet ettiği tespit edildiğinde, kurum tarafından satış sözleşmesi feshedilmektedir.

TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri için Şartlar Nelerdir?

Alt Gelir Grubu Evleri için Şartlar Nelerdir?
Alt Gelir Grubu Evleri için Şartlar Nelerdir?

Toplu Konut İdaresi’nin alt gelir grubu projelerinden konut satın alabilmek için belli başlı bazı şartlara haiz olmak gerekmektedir. Örneğin; TOKİ alt gelir için şartlarının başında T. C. Vatandaşı olmak, 25 yaşını doldurmuş olmak, aylık hane gelirinin 6 bin 500 TL olması gibi şartlar gelmektedir. Ayrıca bu aylık gelir İstanbul’da 6 bin 800 TL’ye çıkarken, başvuru sahiplerinin projelerin yer aldığı il ve ilçelerde en az 1 sene ikamet ediyor olması da TOKİ alt gelir için şartlar arasında yer almaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.