2021 İmar Affı Başvuru Formu Doldururken Bunlara Dikkat!

2021 İmar Affı Başvuru Formu Doldururken Bunlara Dikkat!
2021 İmar Affı Başvuru Formu Doldururken Bunlara Dikkat!

2021 İmar Affı başvuru kanunu şu an için geçerli olacak mı merak edilen konular arasında. Kentsel dönüşüm projelerinde hızla devam eden Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imar üzerinden aykırı gelen yapılar için denetimlere hız verdi. Sonrasında uygulanan denetimler sonucunda da yapı kayıt belgelerinde mağduriyeti yaşayanlarda artış görüldü. İmar barışından yararlanmak isteyen yapı kayıt belgeleri mevzuat gerekçesine uygunluk sağlamadığından iptal edildi. İmar barışı ile devlet ve vatandaşlar arasında anlaşma sağlama sırasında ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapılar üzerinde kayıt sağlanıyor. İmar barışı sürecinde başvuru sahipleri de yapı kayıt belgesi alıyor. 2021 İmar affı başvurusu kanun kapsamında bu yıl içerisinde de uygulanacak mı sorusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan konuyla ilgili bir açıklama gelmediğinden netlik kazanamıyor.

En Son Uygulanan 2021 İmar Affı Başvuru Formu Hakkındaki Detaylar

En Son Uygulanan 2021 İmar Affı Başvuru Formu Hakkındaki Detaylar
En Son Uygulanan 2021 İmar Affı Başvuru Formu Hakkındaki Detaylar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 2018 İmar Barışı, imarı ve iskanı olmayan yapılar için su, elektrik, doğalgaz gibi altyapı hizmetlerinden faydalanabilmesini sağlayan ve Yapı Kayıt Belgesi alabilmeye yarayan bir düzenlemedir. Türkiye genelinde yaklaşık olarak 13 milyon civarındaki konutu kayıt altına alacak olan bu düzenleme, imarsız konutlarda yaşanan hemen hemen her türlü problemi ortadan kaldıracak.

2018 İmar Affı Başvuru Formu Doldururken Dikkat Etmeniz Gerekenler

2018 İmar Affı ile ruhsatı olmayan ya da imara aykırı olarak inşa edilen yapılar kayıtlara geçmiş olacak. 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilen yapıları kapsayan bu İmar Barışı’ndan faydalanabilmek için, yapı sahiplerinin başvuru formu doldurması gerekecek. 2018 İmar Barışı başvuru formu ise yalnızca e-devlet üzerinden doldurulabilecek.

İmar Barışı başvurusu yaparken e-devlet üzerinden doldurulacak olan bu formda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olacak. Sisteme giriş yapan yapı sahipleri, yapının bulunduğu arsanın alanı; mevcut ise tapudaki alan, yok ise beyan edilecek alan, sistem tarafından sunulan seçenekler arasında yapının sınıfı, yapıyı ve aykırılığını gösteren iki adet fotoğraf gibi. Bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde sisteme girilecek.

Konu ile alakalı olarak vatandaşlara yardımcı olmak amacı ile imar barışı başvuru formu örneği bulunabilmek de mümkün olacak.

İmar Barışı Neleri Kapsıyor?

2021 İmar Affı Başvuru Formu
2021 İmar Affı Başvuru Formu

İmar Barışı ile alakalı olarak en çok merak edilen konuların arasında düzenlemenin neleri kapsadığı geliyor. İmar Barışı ruhsatı bulunmayan, imara aykırı bir şekilde 31 Aralık 2017 tarihi öncesinde inşa edilen konut ve işyerlerini kapsıyor.

İmar Affı Başvuru Yöntemleri

İmar barışı başvurusu yalnızca e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. 31 Eylül 2018 tarihine kadar başvuru süreci devam edecek olan düzenlemede, vatandaşlar e-devlet üzerinden 2018 İmar Affı başvuru formu dolduracak. Yapı ile alakalı bilgilerin eksiksiz bir şekilde doldurulması halinde başvuru bakanlığa gönderilmiş olacak. Bu işlemlerin ardından yapı sahipleri, Yapı Kayıt Belgesi için çıkarılacak olan bedeli ödemesi gerekecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.