2021 Halkbank TOKİ Kredisi Hesaplama, Şartları ve Müşteri Hizmetleri

2019 Halkbank TOKİ Kredisi Şartları, 2019 Halkbank TOKİ Kredisi Faiz Oranları, Kredi Hesaplama, 2019 Halkbank TOKİ Müşteri Hizmetleri Numarası İletişim için Detaylar…

2021 Halkbank TOKİ Kredisi Hesaplama, Şartları ve Müşteri Hizmetleri
2021 Halkbank TOKİ Kredisi Hesaplama, Şartları ve Müşteri Hizmetleri

2021 Halkbank TOKİ kredisi hesaplamaları her yıl bankalar tarafından ekonomik şartlara ve faiz oranlarına göre güncellenmektedir. Bu doğrultuda TOKİ evleri için krediler, şartlar ve hizmetler de güncellenmektedir.

TOKİ, Türkiye’de uzun yıllardır faaliyet göstermekte olan ve geçim sıkıntısı nedeniyle ev satın alamaya gücü olmayan dar ve orta gelirli aileler için konut üretimi gerçekleştiren bir kurumdur. Bu şartlara göre de TOKİ kredi hesaplama ve şartları her yıl değişim gösterebilmektedir.

Çalışmalarını kamu bünyesinde yürütmekte olan TOKİ, diğer bilinen adı ile Toplu Konut İdaresi, ülkenin hemen hemen her bir köşesinde TOKİ evleri hayata geçirmiş ve geçirmeye de devam etmektedir. Üstelik yalnızca konut üretimi değil, bununla beraber vatandaşların konutları satın alabilmeleri için Halkbank TOKİ kredisi gibi finans olanakları da sunmaktadır. Uygun ödeme koşulları ile kredi imkanı da sağlarken, bu sayede kısa süre içerisinde tapu sahibi olabilmeye imkan tanımaktadır.

2021 Halkbank TOKİ Kredisi Şartları

2021 Halkbank TOKİ Kredisi Şartları
2021 Halkbank TOKİ Kredisi Şartları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, her yıl düzenlemiş olduğu konutta indirim kampanyaları sayesinde, Halkbank ya da Ziraat Bankası gibi bankalardan temin edilecek olan TOKİ kredilerini sunarak hak sahiplerine tapularını erkenden teslim edebilmektedir. Daha önce TOKİ’den konut ya da iş yeri adına Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayan hak sahipleri, borcunu bir an önce ödeyerek tapusunu almak için 2021 Halkbank TOKİ kredisi imkanından faydalanabilmektedir.

Her yıl düzenlenen bu kampanya 2021 yılında ikinci defa düzenlenirken, hak sahipleri bu kredi fırsatı sayesinde konutta yüzde 24 indirim de alabilmektedir. Halkbank, kurumdan konut ya da iş yeri satın alan vatandaşlar için TOKİ kredisi faiz oranlarını oldukça makul seviyelere düşürürken, bu krediden faydalanabilmek için hak sahiplerinin ya borcunun tümünü ya da en az yüzde 25’ini ödeme, kuruma herhangi bir aidat, emlak vergisi borcunun olmaması gibi şartlar aranmaktadır. Konu ile alakalı olarak daha detaylı bilgi edinmek isteyenler için Halkbank TOKİ iletişim üzerinden hizmet alınabilmektedir.

2021 Halkbank TOKİ Kredisi Faiz Oranları

2021 Halkbank TOKİ Kredisi Faiz Oranları
2021 Halkbank TOKİ Kredisi Faiz Oranları

2021 Halkbank TOKİ kredisi faiz oranları, genellikle dönem dönem değişiklik gösterirken, ayrıca kullanılacak olan kredi miktarı ya da vade sayısı gibi faktörler göz önünde bulundurularak da belirlenmektedir. Kredi miktarları her yıl Devlet İstatistik Enstitüsü’nce Türkiye geneli için ilan edilen yıllık fiyat artış oranı kadar artış ile değişim görmektedir. Kredinin miktarı 2021 yılı için toplamda 177.000,00 TL’dir.

Kredinin geri ödemelerinde yapılan işlemlerde hak sahibinin her türlü tazminat dahil almakta olduğu maaşının 1/4’ü tutarındaki miktar üzerinden T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’nca kesilmesi suretiyle işlem yapılmaktadır. Kredi vadesi borç üzerinde tamamen ödendiği zamanı kapsar. Krediye faiz uygulaması yapılmaz. Ancak, kredi üzerinden yapılacak işlem açılışında bir defaya mahsus olmak üzere hak sahibinden kredinin %1’i oranında masraf alımı uygulanır.

2021 Halkbank Kredi Hesaplama – Ziraat Bankası

TOKİ kredi hesaplama işlemi, genellikle TOKİ başvurusu gerçekleştirerek konut ya da iş yeri satın almaya hak kazanan vatandaşlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Kuruma yapacak olduğu geri ödemenin ne kadar olacağı ya da indirim kampanyalarından faydalandığında ne kadar avantajlı olacağını görebilmek adına gerçekleştirilen TOKİ kredi hesaplama işlemi için çeşitli platformlarda mevcuttur. Bu krediler TOKİ tarafından hem Ziraat Bankası hem de Halkbank aracılığı ile kullandırıldığında, hesaplama işlemi de bu iki banka üzerinden yapılabilmektedir. Tüketiciler kullanacak oldukları kredinin miktarı ve vade sayısı gibi bilgileri sisteme girerek ödeyecek oldukları taksit tutarını kolaylıkla öğrenebilmektedir.

2021 Halkbank TOKİ Müşteri Hizmetleri Numarası İletişim

Halkbank, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının hayata geçirmiş olduğu konut projeleri, iş yerleri ve bu taşınmazların satışları ile alakalı olarak tüketicilerin sorularını yanıtlamakta, hak sahiplerini ilgili birimlere yönlendirebilmektedir. TOKİ kredisi ile alakalı olarak merak edilen sorular, talepler, öneriler ya da şikayetler için bir müşteri iletişim hattı oluşturan Halkbank, bu gibi hizmetlerini müşteri iletişim hattı üzerinden sunmaktadır. TOKİ’den konut ay da iş yeri satın almayı düşünen hak sahipleri alo TOKİ hattı üzerinden bilgi alabileceği gibi 2021 Halkbank TOKİ Müşteri Hizmetleri Numarası üzerinden de bilgi alabilmektedir. Bu doğrultuda aranabilecek müşteri hizmetleri numarası ise; 0850 222 04 00’dır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.