2020’de Japonya’da Robotlar Kullanılmaya Başlanacak!

2020'de Japonya'da Robotlar Kullanılmaya Başlanacak!

Japonya hükümeti bakıcılık istihdamı ile talepleri arasında farkları teknoloji ile gidermek için robot kullanacağını açıkladı.

Yaşlı vatandaşların yüzde 80’lik kısmının bakımları kapsamında Japonya hükümeti 2020 yılında robot kullanacaklarını açıkladı.

370 Binlik Açık Robotlar ile Kapatılacak!

Japonlar diğer toplumlara göre çok daha uzun ömürlü olmaları ile tanınmaktadır. Yapılan haberlere göre 2020 yılında Japonya’da 370 bin tane hasta bakıcı açığı olacağının tahmin edildiği belirtildi. Bu açık ise yapılacak olan robotlar ile kapatılacak.

Hükümet Büyük Potansiyel Gördü!

The Guardian gazetesinde yayınlanan habere göre, Japonya’daki robot sektörü çalışmaları hızla devam ediyor. Yapılan habere göre sektör, Japonya’daki yaşlı vatandaşların yataklarından sandalyelerine rahat bir şekilde geçebilmeleri, banyo ihtiyaçlarını rahat bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için basit robot çalışmaları başladı. Fakat hükümet sektörden çok daha büyük bir kullanım için daha büyük potansiyel gördüğünü açıkladı.

Japonya Ulusal İleri Endüstriyel Bilim ve Teknoloji Ulusal Enstitüsü, Robot Geliştirme Bölümü Yöneticisi Dr Hirohisa Hirukawa konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Asıl amaçlarının hasta bakıcılık sektöründe meydana gelen açığın kapanması olduğunu söyleyen Dr Hirohisa Hirukawa, robotların bilimin tüm problemlerini çözemeyeceğini, fakat yaşanan zorlukları daha kolay hale getirebileceğini söyledi.

Japonya’da bulunan bakımevlerinin yalnızca yüzde seksenlik kısmında hastaların yataklarına yerleşebilmeleri için onlara yardım edecek ve onları yükseltebilecek robotlar kullanıldığını söyleyen Dr Hirukawa, bunun asıl nedeninin kişilerin bir takım düşüncelerinin olduğunu, bu düşüncenin insani hassasiyete sahip olmaları ile ilgili olduğunu, bunun bakım görenler tarafından düşünüldüğü zaman ilk aşamada psikolojik direnç olarak algılanacağını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.