2020 Yılında Konut Satışında Rekor Kırıldı

2020 Yılında Konut Satışında Rekor Kırıldı
2020 Yılında Konut Satışında Rekor Kırıldı

2020 yılının Haziran ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan düşük faizli destek kredileri kapsamında, konut satışları tarihin en büyük talep patlamasını yaşadı.

Salgın süreci boyunca çeşitli destek paketleri açıklayan hükümet, Haziran ayında kamu bankalarının düşük faizlerle konut kredisi sağlayacağını duyurmuştu. Duyurulan paketlerin ardından ise vatandaşların bu kredilere yönelik ilgisi adeta patlama yaşamış, 6 ay geri ödemesiz paketler yoğun bir ilgi görmüştü. Haziran ayından Aralık ayına kadar konut sektöründe yaşanan bu yoğun trafik, devletin tapu harcı gelirine de önemli bir katkı sağladı. Cumhuriyet tarihinin en yüksek satış rakamları, Haziran ayında açıklanan yeni kredi paketleri ile beraber görüldü.

Tapu Harcı Rekoru

2020 yılındaki konut satışları, tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı. Bu kapsamda 2020 yılında 2 milyon 678 bin gayrimenkul el değiştirdi, geçtiğimiz seneye göre 300 binlik bir artış yaşandı. Yaşanan bu artış kapsamında da Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşılmasının ardından tapu harcı rekoru da kırılmış oldu.

En Çok Hangi İllerde Satış Yapıldı?

İstanbul, 2020 yılında en fazla konut satışının yapıldığı il olarak kayıtlara geçerken Ankara, ikinci sırada yer aldı. İzmir, Antalya ve Bursa da listenin ilk 5’ini oluşturan diğer iller oldular. Türkiye’de devletin harç geliri, rekor kıran satışlar çerçevesinde yüzde 76 oranında bir artış gösterdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.