2021 TOKİ Emlak Vergisi Ne Zaman, Nereye ve Nasıl Ödenir?

2019 TOKİ Emlak Vergisi Ödeme Süresi, Ödeme Yerleri ve Yöntemleri! PTT’den Emlak Vergisi Ödenir mi? Güncel TOKİ Haberleri GEKS’te!

2021 TOKİ Emlak Vergisi Ne Zaman, Nereye ve Nasıl Ödenir?
2021 TOKİ Emlak Vergisi Ne Zaman, Nereye ve Nasıl Ödenir?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), geçmişten bugüne ülke genelince yüzbinlerce konut projesi hayata geçiren ve bu projeleri ile dar gelirli aileleri ev sahibi yapan bir kurumdur. Dar gelirli olup ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için 2021 TOKİ emlak vergisi ne zaman, nereye ve nasıl ödenir sorularına yanıt verilmiştir.

Kamu bünyesinde faaliyet gösteren kurum, üretmiş olduğu TOKİ evleri sayesinde vatandaşlara rahat ve konforlu bir yaşam alanı sunmaktadır.

Kamu bünyesi altında dar gelirliler için verilen imkanda TOKİ’ler için emlak vergisi konusunda ne zaman, nereye ve nasıl ödenir gibi konular bütün vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasındadır.

2021 TOKİ Emlak Vergisi Ne Zaman Ödenir?

2021 TOKİ Emlak Vergisi Ne Zaman Ödenir?
2021 TOKİ Emlak Vergisi Ne Zaman Ödenir?

2021 TOKİ Emlak Vergisi; Emlak Vergisi Kanunu dahilinde taşınmaz sahibi ya da mevcut olması durumunda intifa hakkı sahibi ve ikisinin de mevcut olmaması durumunda taşınmazdan malik gibi faydalanan kişiler tarafından ödenen bir vergi çeşididir. 2021 TOKİ Emlak Vergisi ödemeleri de bu sıralama doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Bu durumda emlak vergisine konu olan malikin TOKİ olmasına rağmen, vergi ödemesinin hak sahiplerinden talep edilmesi tartışmalara neden olmaktadır. Özel anlaşmalar konu edilse bile, emlak vergisi sorumluluğunun TOKİ’de olması değiştirilememektedir.

2021 TOKİ Emlak Vergisi ödemeleri geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilmiştir. Yılda iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisinin ilk taksiti 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında tahsil edilirken, ikinci taksiti ise Kasım ayında tahsil edilmektedir.

2021 TOKİ Emlak Vergisi Nereye Ödenir?

TOKİ Emlak Vergisi Nereye Ödenir?
TOKİ Emlak Vergisi Nereye Ödenir?

Emlak Vergisi adına yapılan 2021 TOKİ ödemeleri, TOKİ konutunun bulunduğu belediyeye yapılmaktadır. Emlak vergisi hesaplamaları genellikle arsa, arazi, işyeri ve mesken için çeşitli faiz oranları ile vergi yılı içerisinde konut ya da iş yerinin en az rayiç değeri üzerinden hesaplanmaktadır. Öte yandan emlak vergisinin ödeneceği belediye büyükşehre ait ise, bedel 2 katına çıkabilmektedir. Bu durum 2021 TOKİ ödeme planı ile de ortaya çıkabilmektedir.

2021 TOKİ Emlak Vergisi Ne Nasıl Ödenir?

2021 TOKİ Emlak Vergisi Ne Nasıl Ödenir?
2021 TOKİ Emlak Vergisi Ne Nasıl Ödenir?

2021 TOKİ ödeme planı doğrultusunda ortaya çıkan emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ödenebileceği gibi, belediyeye gitmeye gerek olmadan PTT üzerinden havale ya da vergi mükellefi numarası kullanılarak da ödenebilmektedir. Pek çok vergi mükellefi için söz konusu bu yöntemler ile kolaylık sağlanabilirken, ayrıca E-belediye sistemi sayesinde de internet üzerinden kolayca ödeme yapma imkanı da sunulmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.