2021 TOKİ Başvuruları Hangi Bankaya Yapılıyor

2020 TOKİ Başvuruları Hangi Bankaya Yapılıyor? TOKİ Başvuru Ücretleri Ne Kadar? Başvuruda İstenen Belgeler, Örnek Daireler ve Fiyatları, Güncel TOKİ Haberleri!

2021 TOKİ Başvuruları Hangi Bankaya Yapılıyor
2021 TOKİ Başvuruları Hangi Bankaya Yapılıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kısaltılmış adı ile TOKİ, Türkiye’nin en önemli kuruluşları arasında yer alan ve dar gelirli aileleri uygun koşullarda ev sahibi yapmak üzere faaliyet gösteren bir kamu kurumudur. Peki ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar 2021 TOKİ Başvuruları Hangi Bankaya Yapılıyor?

Her geçen gün değişim gösteren toplu konut projelerinden biri de TOKİ’ler. Bu durumda ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar da güncel olarak yeni bir ev sahibi olmak için güncel bilgiler üzerine yoğunlaşıyor. Ev sahibi olmak için hazırda duran kişilerin merak ettiği sorulardan birisi de 2021 TOKİ Başvuruları Hangi Bankaya Yapılıyor?

Uzun yıllardır Türkiye’de hizmet vermekte olan TOKİ, ülke çapında yüzbinlerce konut üretimi gerçekleştirmiş ve bir o kadar aile için de kiradan kurtarıp kendi evlerinde yaşama imkanı sağlamıştır. Üstelik sahip olunan TOKİ evleri için vatandaşlara uygun fiyatlarda uygun ödeme koşulları da sağlamış ve sağlamaya da devam etmektedir. Peki 2021 TOKİ Başvuruları Hangi Bankaya Yapılıyor?

2021 TOKİ Başvuruları Hangi Bankaya Yapılıyor?

2021 TOKİ Başvuruları Hangi Bankaya Yapılıyor?
2021 TOKİ Başvuruları Hangi Bankaya Yapılıyor?

Türkiye’de dar gelirli aileler, emekliler, şehit yakınları, harp ve vazife malulleri, engelliler ve bunun gibi özel durumda olan vatandaş ve aileler için ucuz ve nitelikli konut projeleri hayata geçiren TOKİ, bu konutlarını dönem dönem satışa çıkarmaktadır. Çıkarmış olduğu konutlar için de vatandaşlardan belirlenen sürede 2021 TOKİ konut başvuru işlemlerini gerçekleştirmelerini talep etmekte ve vatandaşları ilgili bankalara yönlendirmektedir. TOKİ evleri için başvuruların hangi bankalara yapılacağı genellikle projenin yer aldığı bölgeye göre değişiklik gösterse de genel itibari ile başvuruları Ziraat Bankası ile Halk Bankası almaktadır.

2021 TOKİ Başvuru Ücretleri Ne Kadar?

Başvuru Ücretleri Ne Kadar?
Başvuru Ücretleri Ne Kadar?

2021 TOKİ başvuru ücretleri, TOKİ tarafından belirlenmektedir. Her projenin bulunduğu bölgeye, niteliğine ve bunun gibi çeşitli faktörlere göre değişiklik gösteren 2021 TOKİ başvuru ücretleri, konut fiyatları ile de bağlantılıdır. Konut bedelinin yüzde 10 ile yüzde 25 arasında talep edilen başvuru ücretleri genellikle projeye ya da konuta göre en az 4 bin ile 6 bin TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

TOKİ Başvurusunda Hangi Belgeler İsteniyor?

TOKİ Başvurusunda Hangi Belgeler İsteniyor?
TOKİ Başvurusunda Hangi Belgeler İsteniyor?

2021 TOKİ konut başvuru işlemlerinde genellikle kurum tarafından başvuru sahibinin

  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
  • Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerin kredi kullanım durumlarına göre Emekli Sandığı’ndan temin edecek oldukları Hak Sahipliği Belgesi,
  • Engelli bireylerin Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünden temin edecek oldukları kimlik kartının fotokopisi ya da tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan en az yüzde 40 engelli olduğunu gösteren bir sağlık heyet raporu talep edilmektedir.
  • Ayrıca emekli vatandaşlar için de SGK’dan alınan Emekli Kimlik Belgesi ya da emekli olduğunu gösteren bir belge talep edilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.