2020 İçin En Güzel Mutfak Dekorasyonu Fikirleri

Aslında evimizin en önemli parçasından biri de mutfaktır. Yaşam alanımızın çoğu özellikle bayanların nefes aldığı yerdir.

2020 İçin En Güzel Mutfak Dekorasyonu Fikirleri

Aslında evimizin en önemli parçasından biri de mutfaktır. Yaşam alanımızın çoğu özellikle bayanların nefes aldığı yerdir.

Her kadın kocaman ferah bir mutfak hayal eder. Birlikte kurulan sofraların etrafında toplanılışı birlik beraberlik içinde yenilen yemekler ve ardından içilen mis gibi kahvelerin odak noktasıdır mutfak. Bu sebeptendir ki ayrı bir özen gösteririz bu mekâna. Yaşanabilir ve yaşatılabilir olması adına.

2020 Trend Mutfak Renkleri

2020 yılının trend mutfakların yerini de açık ve soft renkler kapsar. İç açıcı renkler tercih sebebidir. Tabii ki renk seçimi mutfağın konumuyla da çok alakalıdır. Eğer karanlık bir mutfağa sahipseniz açık renkler seçmeniz sizin için doğru seçim olacaktır. Özellikle beyaz hem ferahtır hem de diğer renklerle uyum sağlamak eşleştirmek daha kolaydır. Gri, pembe, kahverengi, krem gibi renklerle çok rahat uyumu yakalanabilir. Eğer aydınlık bir yerde ise mutfağınız koyu renkler bile boğmayacaktır. Mürdüm, bordo, siyah gibi renkler de seçilebilir. Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus tüm mutfağı aynı renk dolaplarla donatırsanız ne yaparsanız yapın aydınlık bir sonuç elde edemezsiniz. Alt ya da üst kapaklar arasında açıklı ve koyulu renk farkı mutlaka olmalıdır. Aksi durumda bunaltıcı bir mutfağa sahip olmuş olursunuz.

2020 Mutfaklarının Dekorasyon Ve Yapı Malzemesi

Dekorasyon denilince akla bol sıfırlı rakamlar gelir. Hâlbuki bunun için bir parça kumaşa, bir iğne, bir iplik, birkaç kavanoz ve uçsuz bucaksız hayal gücünüz lazım. Kimseye çuval dolusu paralar ödemek zorunda değilsiniz yeter ki yaşamak istediğiniz mekânı güzelleştirmek gibi bir amacınız olsun. Kendi emeğinizle yapabileceğiniz şeyler hem daha kıymetli hem daha değerlidir. Örneğin birkaç metre kumaş vasıtasıyla güzel bir perde yanında bir masa örtüsü tezgâh üzerine birkaç şirin küçük kavanoz ve bir parça renkli çiçekler mutfağınızda yeni bir soluk olacaktır. Eğer bu benim için yeterli değil daha fazlası diyorsanız iş dolaplarınızda biter.

Mutfak Dolapları İçin Dekorasyon Tavsiyeleri

Beyaz renk ve lake malzemeden yapılmış dolaplar mutfağı hem ferah hem estetik kılacaktır. Beyaz rengin sanıldığı kadar temizliği de zor değildir aksine parlak yüzeyi sayesinde leke tutmaz ve temizliği oldukça rahattır. Bütçeye göre ayarlayabileceğiniz bu durum daha iyisi derse masif malzemeden yapılmış kapaklar da tercih edilebilir. Bu malzemenin de temizliği oldukça rahat ve yüzeyi çizilme olasılığı en düşük olan malzemedir. Genellikle açık mutfak yani Amerikan tarzı mutfaklarda tercih edilir. Hemen hemen çoğu kadının ilgisini çekebilecek görkemli bir yapısı vardır. Dolgundur göz doyurucudur. Doğal ahşap kullanıldığı için sağlıklıdır ve uzun vadeli kullanımlara uygundur.

Fransız Tarzı Mutfak Dekorasyonu

2020’de en çok ilgi gören ve geniş mutfaklarda rastlayabileceğimiz Fransız tarzı mutfak modelleri yerini almıştır. Modern ve klasik çizginin birleştiği bu modelde ada tarzı denilen ocağın ve fırının mutfağın orta kısmında yer alan dolap kulplarının renkli minik çiçeklerle zenginleştirildiği, kapakların da yine beyaz ağırlıklı renklerin hâkim olduğu, pencere tarzı çitli kapakların da tercih edildiği çok hoş bir tasarımdır. Malzeme olarak genellikle maun ahşap malzeme tercih edilir. Ara fayanslarda subway denilen küçük küçük sıralanmış kare fayanslar yer alır. Tezgâh mermer zemin ise genellikle ahşap parke tercih edilir. Bu gibi değişimler için en başta karar verilmesi gereken nasıl bir mutfak istenildiğidir. Mutfağınızın genişliği tarzı hepsi belirleyici nedendir. Dolaplar, parkeler, tezgâh, ara fayanslar, halısı, perdesi hepsi bir bütündür. Mutfağınıza girip baktığınızda ortam sizi mutlu ediyorsa doğru renkleri ve uyumu yakalamışsınız demektir. Siz yaşam alanınızı nasıl istiyorsanız ona göre konumlamanız dekorasyon fikirlerinizi ona göre oluşturmanız en mantıklısı olacaktır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.