TOKİ İzmir Alt Gelir Grubu Projeleri

TOKİ İzmir Alt Gelir Grubu Projeleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde çeşitli bölgelerde konut üretimi gerçekleştiren ve bu konutları alt gelir grubundan olan aileler için tahsis eden bir kuruluştur. Kamu bünyesinde faaliyet gösteren kuruluş, hayata geçirmiş olduğu TOKİ evleri sayesinde, ev almaya durumu olmayan vatandaşlara gelir durumuna göre uygun ödeme koşulları ile konut satışı gerçekleştirmekte ve kira öder gibi ev sahibi olabilme imkanı tanımaktadır.

TOKİ İzmir Alt Gelir Grubu Projeleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ülke genelinde faaliyet yürütürken, bu kapsamda pek çok TOKİ İzmir Alt Gelir Grubu Projesi hayata geçirmiştir. Bu sayede İzmir’de yaşamını sürdüren vatandaşlar için oldukça uygun koşullarda, uygun ödeme imkanı ile ev sahibi olabilme fırsatı sunan TOKİ, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir.

TOKİ İzmir Alt Gelir Grubu Projeleri çeşitlilik gösterirken, hali hazırda alıcılarına sunulan TOKİ İzmir Tire Alt Gelir Grubu Projesi’nde 90 adet konut, ön şart ya da herhangi bir kura çekilişi gerçekleştirilmeden sahiplerine teslim edilmektedir.

TOKİ Alt Gelir Grubu Projeleri Başvuru Şartları

Vatandaşların İdareden konut satın alıp ev sahibi olabilmesi için bazı TOKİ alt gelir şartları aranmaktadır. Bu konutlar için başvuruda bulunacak olan kişinin öncelikle;

  • TC. vatandaşı,
  • İzmir’de ve projenin yer aldığı ilçesinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması,
  • Toplu Konut İdaresinden daha önce konut satın almamış ya da konut kredisine başvuruda bulunmamış olması,
  • Kendisi, eşi ya da çocuklarından herhangi birinin üzerine kayıtlı konut bulunmaması gerekmektedir.

Bunun ile beraber başvuru sahibinin 25 yaşını doldurmuş olması ve ailenin gelirinin maksimum 4.500 TL olması da TOKİ alt gelir şartları arasında yer almaktadır. Bu şartları taşıyan vatandaşlarTOKİ İzmir başvurusunda bulunabilmektedir.

TOKİ İzmir Alt Gelir Grubu Evleri için Son Başvuru Tarihi

TOKİ’nin hali hazırda satışa sunulan evleri İzmir Tire’de inşa edilen projeden 90 adet konuttur. Bu konutlar için belirlenen başvuru tarihleri ise 13 Ağustos ile 31 Aralık 2019’dir. Bu tarih aralığında TOKİ başvuru işlemlerini gerçekleştirerek projeden avantajlı olarak ev sahibi olmak isteyen İzmirlilerin Ziraat Bankası, Halkbank gibi bankalara müracaat etmesi gerekmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.