2021 TOKİ İstanbul Emeklilere Ev Projeleri, Şartları ve Çekiliş Tarihleri

2021 TOKİ İstanbul Emeklilere Ev Projeleri, Emeklilere Ev Şartları, Konut Projeleri ve Çekiliş Tarihleri! Güncel TOKİ Haberlerine internet sitemizden bulabilirsiniz!

2021 TOKİ İstanbul Emeklilere Ev Projeleri, Şartları ve Çekiliş Tarihleri
2021 TOKİ İstanbul Emeklilere Ev Projeleri, Şartları ve Çekiliş Tarihleri

2021 TOKİ İstanbul emeklilere ev projeleri üzerinde her yıl değişen plan ve ekonomik şartlara göre rakamlar değişim göstermektedir. Bu değişimler içerisinde şartlar ve çekiliş tarihleri de yer almaktadır.

TOKİ, Türkiye’de gerek özel durumda olan dar gelirli vatandaşları, gerekse emeklileri ev sahibi eden bir kamu kuruluşu olarak karşımıza çıkmaktadır. 2021 TOKİ İstanbul emeklilere ev projeleri kapsamında değişiklikler ve devam eden projelere yer verilmiştir.

Bu doğrultuda uzun yıllardır faaliyet göstermekte olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ülkenin hemen hemen her köşesinde inşa etmiş olduğu yüzbinlerde TOKİ evleri sayesinde, dul, yetim, engelli, şehit yakını, harp ve vazife malulü, emekli gibi dar gelirli aileleri kiradan kurtarıp kendi evlerinde yaşama imkanı tanımaktadır. 2021 TOKİ İstanbul Emeklilere Ev Projeleri ve detayları…

2021 TOKİ İstanbul Emeklilere Ev Projeleri

2021 TOKİ İstanbul Emeklilere Ev Projeleri
2021 TOKİ İstanbul Emeklilere Ev Projeleri

TOKİ’nin yıllardır ülke çapında yürütmekte olduğu faaliyetlerden biri de TOKİ İstanbul Emeklilere Ev projesidir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı her ilde olduğu üzere İstanbul’da da hayata geçirmiş olduğu konut projelerinde, konutların belli bir kısmını emeklilere özel olarak ayırmaktadır. Öte yandan hayata geçirmiş olduğu bazı projelerini ise yalnızca emeklilere özel olarak inşa etmektedir.

2021 TOKİ İstanbul Emeklilere Ev projelerine bakılacak olursa, henüz hali hazırda İstanbul’da emekliler için hayata geçirilen bir konut projesi bulunmamaktadır. Fakat İstanbul dışındaki Adana, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Gaziantep, Karaman, Kırıkkale, Mersin gibi şehirlerde emeklilere özel konut projeleri hayata geçirilmektedir.

TOKİ Emekli Ev Alma Şartları

TOKİ Emekli Ev Alma Şartları
TOKİ Emekli Ev Alma Şartları

Emekli olan vatandaşların kurumdan ev sahibi olabilmesi için taşıması gereken bazı TOKİ ev şartları mevcut bulunmaktadır. TOKİ başvuru aşamasında dikkatle incelenmesinin ardından emeklilerin başvurularının kabul edilmesine neden olan bu şartlar; öncelikle emeklinin Türk vatandaşı olması, projenin yapıldığı il ve ilçede en az 1 yıldır ikamet ediyor olması, daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması ya da konut kredisi başvurmamış olmasıdır. Bunların yanı sıra aylık hane gelirinin net olarak en fazla 6 bin 500 TL (İstanbul için en az 7.000 TL) olması, Sosyal Güvenlik Kurumlarından emekli olması, kendisinin ve eşinin emekli olması durumunda ikisinden birinin başvuruda bulunması gibi şartlar da, TOKİ ev şartları arasında yer almaktadır.

TOKİ İstanbul Emeklilere Konut Projeleri için Çekiliş Tarihleri

Emeklilere Konut Projeleri için Çekiliş Tarihleri
Emeklilere Konut Projeleri için Çekiliş Tarihleri

TOKİ İstanbul emeklilere özel konut projeleri için çekiliş tarihleri, genellikle Toplu Konut İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden ilan edilmektedir. 2021 TOKİ İstanbul başvuru işlemlerini gerçekleştirebilmek için emekli vatandaşların bu tarihleri takip etmesi ve başvuru süreci başladığında da ilgili bankaya müracaat etmesi gerekmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.