2021 TOKİ Erken Ödeme Hesaplama ve İndirimi

2019 TOKİ Erken Ödeme Hesaplama, Erken Ödeme İndirimi, 2019 TOKİ Erken Ödeme Şartları ve Detayları!

2021 TOKİ Erken Ödeme Hesaplama ve İndirimi
2021 TOKİ Erken Ödeme Hesaplama ve İndirimi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde faaliyet yürütmekte olan ve dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak üzere konut üretimi gerçekleştiren bir kamu kuruluşudur. 2021 TOKİ erken ödeme hesaplama ve indirimi de bu konuda merak edilen sorular arasındadır.

2021 TOKİ erken ödeme hesaplama ve indirimi her dönem şartlarına ve ekonomik uygulamalara göre değişim göstermektedir. Bu konuda güncellenen bilgilere de yer verilmiştir.

Hayata geçirmiş olduğu TOKİ evleri sayesinde konut satın almaya durumu olmayan vatandaşlara kendi evlerinde nitelikli bir sosyal yaşam imkanı sunan TOKİ, ayrıca bu konutlarda kolay ödeme imkanı da sağlamaktadır. Konutlarını uzun vadede düşük taksitler ile satışa çıkarırken, 2021 TOKİ erken ödeme indirimi gibi kampanyalar da düzenlemektedir.

2021 TOKİ Erken Ödeme Hesaplama Nasıl Yapılır?

2021 TOKİ Erken Ödeme Hesaplama Nasıl Yapılır?
2021 TOKİ Erken Ödeme Hesaplama Nasıl Yapılır?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kısa adı ile TOKİ, her sene düzenli olarak indirim kampanyası düzenlemektedir. Bu kampanya kapsamında borcunu erkenden ödeyecek olan vatandaşlar için yüzde 20 ile 24 arasında indirim uygulayan TOKİ, konut ve dükkan alıcılarına büyük oranda avantaj sağlamaktadır.

2021 TOKİ erken ödeme indirimi, ancak konut ya da iş yeri alıcılarının toplam borcunun yüzde 25’inden az olmamak kaydıyla ödeme yaptığında uygulanmaktadır. TOKİ erken ödeme hesaplama işlemine örnek gösterilecek olursa; borç kapatma tarihi itibari ile 100 bin TL borcu kalan alıcının borcunun yarısı olan 50 bin TL’yi ödemek istediğinde, 50 bin TL için yüzde 20 indirim uygulanmaktadır. Buna göre 50 bin TL olarak ödenecek olan borç 40 bin TL’ye kadar düşürülmüş olmaktadır. Üstelik kalan 50 bin TL borç ise, yine aynı vade üzerinden yeniden hesaplanarak taksitli olarak ödenmeye devam etmektedir. Bu durumda TOKİ erken ödeme hesaplama işlemine göre 50 bin TL’de 10 bin TL indirim uygulanmaktadır.

2021 TOKİ Erken Ödeme İndirimi Var mı?

Erken Ödeme İndirimi Var mı?
Erken Ödeme İndirimi Var mı?

2021 yılında TOKİ erken ödeme indirimi kampanyası geçtiğimiz aylarda düzenlenmişti. Her yıl yalnızca bir defa düzenlenen bu kampanya, bu yıl gelen yoğun talepler üzerinde istisna olarak ikinci defa düzenlendi. Hali hazırda çalışmaları devam etmekte olan TOKİ erken ödeme indirimi kampanyasına, konut ya da iş yeri alıcıları için yüzde 24 oranında indirim uygulanırken, başvuruların ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı.

TOKİ Erken Ödeme Şartları Neler?

Erken Ödeme Şartları Neler?
Erken Ödeme Şartları Neler?

TOKİ erken ödeme indirimi için kurum tarafından çeşitli şartlar koyulmaktadır. Örneğin; TOKİ başvuru doğrultusunda konut ya da iş yeri almaya hak kazanan vatandaşların geri ödemelerinin 2019 yılının sonuna kadar başlamış olması, satışların da yine aynı ay içerisinde gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir. Ayrıca vatandaşların TOKİ ödemeleri kapsamında toplam borcunun en az yüzde 25’ini ödemesi gerekmektedir.

2 Tüm Görüşler

  1. “Hali hazırda çalışmaları devam etmekte olan TOKİ erken ödeme indirimi kampanyasına, konut ya da iş yeri alıcıları için yüzde 24 oranında indirim uygulanırken, başvurular 21 Eylül – 19 Ekim 2019 tarihleri arasında alınacak.” Yazmissiniz bu bilgi dogru mudur?

    • Gizem hanım merhaba,

      TOKİ her yıl Ağustos-Eylül döneminde toplu ödemelerde indirim yaparak, borçları kapatma kampanyası düzenlemektedir. Her yıl bu kampanya Ağustos – Eylül – Ekim döneminde başlamakla birlikte genellikle 2 hafta ya da 4 hafta gibi bir süre sürmektedir.

      Sürecin öncesinde, süreç boyunca ve tamamlanma aşamasında hem TOKİ, hem de biz (ve biz gibi haber portalları) konu hakkında açıklamalar yapmaktadır.

      21 Eylül – 19 Ekim tarih aralığı tahmini tarih aralığıdır. Güncel bilgi, TOKİ tarafından paylaşıldığında yenilenecektir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.