TOKİ Bursa Alt Gelir Grubu Projeleri

TOKİ Bursa Alt Gelir Grubu Projeleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de yaşamını sürdüren emekli, yetim, dul, gazi, şehit aileleri ve bunun gibi dar gelirli ailelere özel olarak konut üretimi gerçekleştiren bir kamu kurumudur. Kurulduğu günden bu yana ülkenin hemen hemen her köşesinde sosyal konut projeleri inşa eden TOKİ, bu konutları dar gelirli ailelere oldukça uygun fiyat ve ödeme koşulları ile sağlamaktadır.

2020 TOKİ Bursa Alt Gelir Grubu Projeleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Türkiye’nin pek çok ilinde her geçen gün yeni projeler hayata geçirirken, 2020 TOKİ Bursa Alt Gelir Projeleri de bu projeler arasında yer almaktadır. Bursa’da yaşamını sürdüren ve gelir durumu yeterli olmadığı için bugüne kadar ev sahibi olamayan vatandaşlara olanak sağlayan kurum, dönem dönem kentte yeni projeler de hayata geçirmektedir.

Toplu Konut İdaresi, 2020 yılı boyunca Bursa’da bazı yeni projelere de imza atmaktadır. Bu doğrultuda kurum tarafından inşa edilen 2019 TOKİ Bursa Alt Gelir Projeleri ise;

  • TOKİ Bursa İznik Projesi,
  • Bursa Nilüfer TOKİ İrfaniye Projesi,
  • TOKİ Bursa Gemlik Projesi Cihatlı Mahallesi 2. Etap Projesi gibi projelerdir.

Kentte yaşayan dar gelirli vatandaşlar 2019 TOKİ başvuru işlemini gerçekleştirerek ev sahibi olabilmektedir.

2020 TOKİ Alt Gelir Grubu Projeleri Başvuru Şartları

Toplu Konut İdaresi genellikle kendi konutlarının satışında bazı şartlar aramaktadır. 2020 TOKİ alt gelir şartlarının başında, başvuruda bulunacak olan vatandaşın;

  • Türk vatandaşı olması,
  • Konutun Bursa’dan satın alınacak olmasından ötürü en az 1 yıldır Bursa’da ikamet ediyor olması,
  • Aylık hane gelirinin en fazla 4.500 TL olması,
  • Başvuruda bulunacak olan kişinin kendisine, eşine ya da çocuklarından herhangi birine ait bir konutun bulunmaması,
  • Daha önce TOKİ’ye konut kredisi için başvuruda bulunmamış olması da 2020 TOKİ alt gelir şartları arasında yer almaktadır.

2020 TOKİ Bursa Alt Gelir Grubu Evleri için Son Başvuru Tarihi

Toplu Konut İdaresi, zaman zaman Bursa’da çeşitli projelere başlayarak proje kapsamındaki konutlarını satışa çıkarmaktadır. Bu konutlar için net bir başvuru tarihi bilinmemekle beraber, vatandaşların 2020 TOKİ Bursa başvuru için konutların satışa çıkarıldığı tarihleri İdarenin resmi internet sitesi üzerinden takip etmesi ve ilgili bankalara müracaat etmesi gerekmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.