2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Nedir?

2019 TOKİ Alt Gelir Grubu Nedir? TOKİ Alt Gelir Grubu Şartları Nelerdir? TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Kiraya Verilebilir mi? Örnek Daireler, Fiyatlar ve Detayları!

2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Nedir?
2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Nedir?

Özellikle alt ve orta gelir grubu için uygun koşullarda ucuz konut üretimi gerçekleştiren bu kurum, TOKİ adı ile de bilinmektedir. Özellikle ekonomik alanda yaşanan zorluklar ile daha çok araştırılan bir konu da TOKİ ile ilgilidir. 2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Nedir?

Uzun yıllardır kamu bünyesinde faaliyetlerini yürütmekte olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Türkiye’de konut, sosyal donatı, altyapı ve çevre düzenleme, restorasyon gibi çeşitli projeleri hayata geçiren bir kurumdur. Son dönemde ev sahibi olmak isteyenlerin de merak ettiği bir konu varsa o da 2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Nedir?

Bu amaç doğrultusunda ülke genelinde yüz binlerce TOKİ Evleri hayata geçirilmiş ve halen daha geçirilmeye devam edilmektedir. Bu noktada hala hayata geçirilen projelerle beraber şartlarında da değişiklik yapılmaktadır. Her yıl ekonomi ile şartlarında değişim elde eden TOKİ’ler için merak edilen “2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Nedir?” sorusuna sizler için yanıt veriyoruz.

2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Nedir?

2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Nedir?
2021 TOKİ Alt Gelir Grubu Nedir?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde vatandaşları aylık hane gelirlerine göre sınıflandırmaktadır. Buna göre bir ay içerisinde net olarak 2 bin 600 TL gelir elde eden bir aile, alt gelir grubu kategorisinde sınıflandırılmaktadır. TOKİ tarafından ülke genelinde inşa edilen ucuz ve nitelikli konut projeleri, genellikle alt gelir grubunda yer alan ailelere hitap etmektedir. TOKİ, belli başlı amaçları doğrultusunda alt gelir grubundaki aileleri kiradan kurtarıp ev sahibi yapmak adına faaliyetlerini yürütmekte, konut üretmekte ve kampanyalar düzenlemektedir.

Bu gibi pek çok projeyi alt gelir grubu için hayata geçiren kurum, üretmiş olduğu konutları belirli dönemlerde satışa çıkarmakta ve vatandaşların TOKİ ev başvuru işlemlerini gerçekleştirebilmeleri adına mühlet tanımaktadır. Belirlenen süre zarfı içerisinde başvuru yapan vatandaşlar arasından da kura çekilişi düzenleyerek konutların sahiplerini belirlemektedir.

TOKİ Alt Gelir Grubu Şartları Nelerdir?

TOKİ Alt Gelir Grubu Şartları Nelerdir?
TOKİ Alt Gelir Grubu Şartları Nelerdir?

TOKİ alt gelir grubu şartlarının başında T. C. Vatandaşı olunması ve hanenin aylık net gelirinin 6.500 TL olması gerekmektedir. İstanbul’da bu gelir miktarı 7 bini bulurken, TOKİ başvuru gerçekleştiren kişinin kendisi, eşi ya da ailesinden herhangi birinin daha önce TOKİ’den konut almaması ve üzerine kayıtlı gayrimenkulün bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca TOKİ alt gelir grubu şartlarında projenin bulunduğu ilde en az 1 yıl ikamet ediyor olmak, dul ve yetim, şehit yakınları ve gaziler ve engellilerin projenin olduğu şehirde en az 3 yıl ikamet ediyor olması gerekmektedir.

TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Kiraya Verilebilir mi?

TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Kiraya Verilebilir mi?
TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Kiraya Verilebilir mi?

TOKİ ev başvuru şartlarında yer aldığı üzere, TOKİ alt gelir grubu evleri belli bir süre için kiraya verilemediği gibi satışı da gerçekleştirilememektedir. Bunun için belirtilen şart, hak sahibi tarafından TOKİ taksitleri tamamlanana kadar hak sahibinin kendisi, eşi ve ailesinin ikameti şart koşulmaktadır. TOKİ konutunun borcunun bitmesi ile beraber alt gelir grubunun kiraya verilmesi mümkün olmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.