2019 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Fiyat Listesi Aralığı ve Ödeme Planı

2019 TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Fiyat Listesi Aralığı ve Ödeme Planı, TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri için Aranan Şartlar, TOKİ Ödeme Planı Türleri, Örnek Daireler, Fiyatları, Başvuru Tarihleri ve Detayları.

TOKİ, diğer adı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de yaşamını sürdüren Türk vatandaşları için ucuz konut üretimi gerçekleştiren ve dar gelirli ailelerin kendi evlerinde oturmasını sağlayan bir kamu kuruluşudur. Kurulduğu günden bu yana milyonlarca TOKİ evlerini hayata geçirerek aileleri ev sahibi yapan TOKİ, vatandaşlara uygun fiyatlarda ve uygun ödeme koşulları ile konut satışı gerçekleştirmektedir.

TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri için Aranan Şartlar Nelerdir?

TOKİ’den konut satın almak isteyen alt gelir grubundan vatandaşlar için kurum tarafından bazı belli başlı şartlar koyulmaktadır. TOKİ başvuru işlemlerinde alt gelir evleri için aranan şartlar; öncelikle başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve projenin inşa edildiği il ya da ilçede en az 1 senedir ikamet ediyor olmasıdır. Dul, yetim, şehit yakınları, gaziler, engelliler ve bunun gibi özel grupta olan vatandaşların proje bölgelerinde en az 3 senedir ikamet ediyor olması gerekmektedir. Bunun ile beraber başvuru sahiplerinin 25 yaşını doldurmuş olması, aylık hane gelirinin İstanbul haricinde 4  bin 500 TL, İstanbul’da ise 4 bin 800 TL olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ya da çocuklarından herhangi biri üzerine kayıtlı gayrimenkul bulunmaması ve daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması gibi şartlar mevcut bulunmaktadır.

TOKİ Alt Gelir Grubu Evleri Fiyat Listesi Aralığı

TOKİ evlerinin fiyatları, genellikle projelerin hayata geçirildiği ile, ilçeye, araziye, projeye ve bunun gibi faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; TOKİ’nin Ankara Kahramankazan Atatürk Mahallesi’nde hayata geçirilen alt gelir grubu projesinin fiyat listesindeki rakam aralığı 129 bin 117 TL ile 163 bin 713 TL arasında değişmektedir. Dolayısıyla TOKİ evlerinin fiyatları hakkında net bir rakam belirtmek zor olurken, en doğru fiyat listesine TOKİ’nin resmi web sitesinden erişilebilmektedir.

TOKİ Ödeme Planı Türleri (Alt Gelirli Aileler için)

TOKİ ödeme planı, satın almaya konu olan alt gelir grubu projesindeki konuta göre belirlenmektedir. Vatandaşlar başvuru işlemleri esnasında TOKİ ödeme planı hakkında bilgi edinmekte ve dileği takdirde ödemenin vadesini, taksit miktarını kendi durumuna göre ayarlayabilmektedir. TOKİ’nin ödeme planı türleri ise 96 ay, 120 ay, 180 ay gibi çeşitlilik gösterebilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.