2018’de Birden Fazla Şehir Hastanesinin Açılışı Gerçekleştirilecek!

Sağlık Bakanlığınca belirlenen 2018’e ait hedeflere göre, 2018 yılı bitmeden toplamda 5 adet yeni inşa edilen şehir hastanesi hizmet vermeye başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en büyük hayali olduğunu söylediği “her hasta adına bir oda” anlayışı doğrultusunda gündemde olan şehir hastaneleri, hastalar için büyük rahatlık ve konfor sunacak. Bahsi geçen bu hastane projelerinde inşaat çalışmalarının tamamlanması ile beraber 2018’in sonu itibari ile nitelikli yatak sayısı yüzde 64’e kadar çıkacakken, böylelikle hastaların odalarında tuvalet, banyo, dolap, buzdolabı, ve televizyon gibi eşyalara yer verilerek, hastaların sağlıklarına kavuşana kadar en konforlu bir şekilde bakılması sağlanacak. Sunulan bu hizmetler sayesinde hastalar ve refakatçiler rahat edecek. Konuya ilişkin elde edilen bilgilere göre ise, bu hizmetlerin sunulacağı 5 adet yeni şehir hastanesi 2018 yılı içerisinde hizmet vermeye başlayacak.

Türkiye’de Pek Çok Şehir Hastanesi Ödül Aldı

Öte yandan hizmet vermeye başlayan şehir hastaneleri ile beraber hastaların ağlık hizmetlerinde hoşnut olma oranı TÜİK tarafından yapılan araştırmalara göre bundan 15 sene öncesinde yüzde 39,5 civarında iken, 2016 yılında bu oran yüzde 75,4’e ulaşarak iki katına çıktı. Artan konfor ve tercih edilen en son teknoloji ile beraber pek çok şehir hastanesi ödül almaya hak kazandı. Türkiye’de hayata geçirilip hizmet vermeye başlayan ilk şehir hastanesi Yozgat olurken, söz konusu olan bu hastane ülkenin yenilik ve gelişimine dayalı çözümleri sayesinde dünya çapındaki en saygıdeğer hastanelerden biri olarak kabul edildi. Eskişehir Şehir Hastanesi de Londra’da düzenlenen bir törende, “Avrupa’nın En İyi Sağlık Projesi” dalında ödül almaya hak kazandı. Ayrıca Konya Şehir Hastanesi’ne Word Finance tarafından “Yılın En İyi Sağlık Finansmanı” ödülü verilirken, Mersin Şehir Hastanesi ise dijital hastane niteliklerine sahip olmasından dolayı “Seviye 6 Hastanesi” olarak kabul edildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.