2018 Yılı Asgari Ücret Pazarlıkları Başlıyor!

2018-yili-asgari-ucret-pazarliklari-basliyor

2018 yılı asgari ücretinin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak olan toplantının tarihi yaklaşıyor.

Komisyon Aralık Ayının İlk Haftasında Toplanacak

Asgari Ücret Komisyonu, 2018 yılında asgari ücretin ne kadar olacağının belirlenmesi amacıyla önümüzdeki aralık ayının ilk haftasında toplanacak. Toplantıda Türk – İş tarafından 2017 yılının sonunda ulaştığı enflasyon oranlarını baz alarak bir işçinin yaşamını idame ettirebilmesi için gerekli olan maliyeti gündeme taşıyacak.

İşçilerin, işverenlerin ve hükümet temsilcilerinin bir araya gelerek 2018 yılı asgari ücretini belirleyecekler. Asgari Ücret Tespit Komisyonu adı altında toplanacak olan temsilciler aralık ayının ilk haftasında toplanacaklar. Toplantı kapsamında işçi ve işveren temsilcilerinin görüş ve talepleri alınacak.

Komisyona Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başkanlık Edecek

Türkiye’deki 7 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ev sahipliği yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlık yapacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçilerin temsilen Türk – İş; işverenleri temsilen de TİSK olarak bilinen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu hazır bulunacak.

Türk – İş ve TİSK de Komisyonda Yer Alacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak olan toplantıdan sonra Türk – İş ve TİSK’in ev sahipliği yapacağı toplantılar da düzenlenecek. Aralık ayı bitmeden yapılacak olan son toplantı yine Bakanlık’ta olacak. Bu toplantıda 2018 asgari ücret ne kadar olacağı sorusu da cevap bularak karara bağlanacak.

Toplantılar boyunca Türk – İş tarafından 2017 yılının sonundaki enflasyon oranları baz alınarak hesaplanan bir işçinin yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli olan maliyet gözler önüne serilecek. Türk – İş en geniş işçi kitlesine sahip örgüt olduğu için işçilerin temsilcisi olarak hükümet ve işveren temsilcileri ile masaya oturacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.