2021 TOKİ Dar Gelirliler için Başvuru Şartları

2021 TOKİ Dar Gelirliler için Başvuru Şartları
2021 TOKİ Dar Gelirliler için Başvuru Şartları

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), her sene olduğu gibi bu senede dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyor. Genel olarak istenilen şartlar değişmese de ufak değişiklikler olabiliyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2021 yılı içerisinde beklenen sosyal konut projesi olan 2021 TOKİ Dar Gelirliler için vatandaşlar araştırma yapıyor. Geçen sene içerisinde ise Ocak ayında 100 bin kişi ev sahibi olmak için başvuruda bulunmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından 2021 TOKİ Dar Gelirliler projesi kapsamında yapılacak olan konutlar için 100 bin kişinin faydalanacağını ve 81 ilde de aktiflik kazanacağını belirtmesiyle ufak değişiklikler eşliğinde vatandaşlara ev sahibi olacaktır.

2021 TOKİ Dar Gelirliler için Başvuru Şartları

2021 TOKİ Dar Gelirliler için Başvuru Şartları
2021 TOKİ Dar Gelirliler için Başvuru Şartları

Dar gelirli vatandaşların TOKİ ev başvuru yapması için ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekiyor.

TOKİ kampanyalarından hangisine başvuru yapılacaksa o ilde ya da o ilçede en az 1 sene ikamet etmiş olunması gerekiyor. İkamet edilmiyorsa da o ilin nüfusunda en az 1 sene kayıtlı olunması gerekiyor.

Ancak şehit aileleri, harp ve vazife malulleriyle beraber dul ve yetimlerin başvuru yapılacak il ya da ilçe kapsamında en az 3 sene ikamet ediyor olunması gerekmekte.

Önceki dönemlerde TOKİ’den ev alınmamış ya da TOKİ kredisi kullanılmamış olunması istenmektedir. Ancak istenilen bu şart şehit aileleri, harp ve vazife malulleriyle beraber dul ve yetimleri için geçerli değildir.

Yine şehit aileleri, harp ve vazife malulleriyle beraber dul ve yetimler hariç olmak üzere TOKİ ev başvuru yapacak dar gelirli vatandaşların kendi üzerine gayrimenkullerinin olmaması istenmektedir. Ancak bu kategoriye hisseli sahip olunan gayrimenkuller dahil edilmemektedir.

Eşleri ölen ve çocukları olan dul bayanlar hariç 25 yaş sınırı bulunmaktadır.

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 6.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 7.000 TL olarak uygulanmaktadır.) Ayrıca haneden sadece bir kişi başvuruda bulunabilmektedir.

Öncelik Sırası!

Öncelik Sırası!
Öncelik Sırası!

TOKİ’den ev almak isteyen dar gelirli vatandaşlar için de öncelik sıra bulunmaktadır. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimler öncelikli tutulmaktadır. Sonrasında ise en az yüzde 40 oranında engelleri olan vatandaşlar, sonrasında emekli vatandaşlar sonrasında ise şartları taşıyan diğer alıcı adaylar yer almaktadır.

1 Görüş

  1. TOKİ’ye en çok istanbulun ihtiyacı var özellikle anadolu yakasındaki dar gelirli sayısı fazla olmasına rağmen TOKİ sayısı çok az. Umarım bir an önce yapılanma sayısı arttırılır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.