2021 İtibari İle Konut Fiyatları Artacak Mı?

Sektör temsilcileri tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, konut alabilmek için doların durumuna bakanlara, konut üreticilerinin henüz dolar kaynaklı maliyet artışını konut fiyatlarına yansıtmadığını duyurdu.

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin tarafından konu hakkında yapılan açıklamalarda, yabancı yatırımcıların halen daha Türkiye’ye olan ilgilerinin sürdüğü ve bunun için bir altyapı sağlandığı ifade edildi. Yabancı yatırımcılara vatandaşlık için talep edilen 1 milyon doların fazla olduğunu söyleyen Feyzullah Yetgin, rakip ülkelerde 100 – 150 bin dolara konut satın almayla beraber vatandaşlık hakkının verildiğini, Türkiye’de de bu rakamın düşürülmesi gerektiğini belirtti.

Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların azaldığı söylentilerine cevap veren Yetgin, o ülkelerden gelen yabancı yatırımcılar hakkında bir problem yaşanmadığını ve hatta Katar’dan misafirleri olduğunu dile getirdi. Katar emiri ailesinden bir üye ile beraber Katar Finans Merkezi CEO’sunu ağırladıklarını ifade eden Feyzullah Yetgin, İstanbul Finans Merkezi’ni gezdirdiklerini ve hem genel, hem de kendi projeleri hakkında detaylı bilgi verdiklerini anlattı.

2020 Yılında Konut Fiyatlarının Artacağı Konuşuluyor

Doların yükselmesiyle beraber tüketicinin bekleme konumuna dikkat çeken GYODER Başkanı, bu durumun aslında gayrimenkul sektörü için avantajlı olabileceğini, kar satışı gerçekleştiğinde mevduatın gayrimenkule yönelebileceğini söyledi. Ayrıca konut satın almak için doları bekleyenleri uyaran Feyzullah Yetgin, henüz olarla birlikte artan maliyetlerin konut fiyatlarına yansımadığını, fakat 2020 yılı için konut fiyatlarında değişiklik olabileceğinin sektör temsilcileri tarafından konuşulduğunu açıkladı.

Bazı Düzenlemeler Yapılmalı

GYODER’in gündeminde yer alan meselelere de değinen GYODER başkanı, sektör oyuncularının son zamanlarda yaşamış oldukları sorunların gündemde yer aldığını ve askeri bölgelerde stratejik öneme sahip olan bölgelere yönelik kararların çok eskilerden alınmış olduğunu söyledi. Örneğin; Basın Ekspres Yolu üzerindeki projelerini bazılarının yabancılara satıldığını, fakat 1983 yılına dayanan bir karardan dolayı tapusunun teslim edilemediğini anlattı. Satışının yapılmasının ardından yabancılar için stratejik kısıtlama olduğu öğrenilen bölge hakkında, aradan 30 yıl geçtiğini ve yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini anlattı.

Bu bölgelerde satın almanın yanı sıra yatırımcı olabileceklerine dikkat çeken Feyzullah Yetgin, Katar gibi pek çok ülkeler ile görüşmelere devam edeceklerini ifade etti.

1 Görüş

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.