2017 Yılı Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ödemeleri 2 Mayısta Başlayacak!

2017 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı hakkındaki detaylar açıklandı.

2017 Yılı Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Kılavuzu Yayımlandı

2017 Yılı Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı hakkındaki detayları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı paylaştı. 2017 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ödemelerinin 2 Mayıs 2017 tarihinden itibaren verilmeye başlanacağı kaydedildi.

2017 Yılı Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı uygulamaları hakkında bilgi aktaran kılavuz yayımlandı. Kira yardımı ödemeleri nasıl yapılacak? Kimler ne kadar kira desteği alacak? Konutu kentsel dönüşüme girenlere verilecek kira ödemelerinden yararlanmak için nereye başvuru yapılacak? Kira yardımı başvurusunda gerekli olan evraklar neler? Tüm bu soruları yanıtlayan yardım uygulama kılavuzu detaylı bilgi sahibi olmanızı sağlayacak. Kılavuza ulaşmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Konu hakkında kısa bir bilgi edinmek isteyenler için derlediğimiz haberimizi sonuna kadar okuyarak da genel bir bilgi edinebilirsiniz.

2017 Yılı Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Almak İçin İzlenecek Yollar!

2017 Yılı Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı almak isteyen hak sahiplerinin, riskli yapının yer aldığı belediye bünyesine başvuru yapması gerekiyor.

Başvurus sırasında hak sahibi dilekçesiyle birlikte kimlik fotokopisini, yetkili makamlar tarafından onaylanmış riskli yapının raporunu, yapıya ait tapuyu, taşınmazda ikamet edildiğine dair herhangi bir faturayı, riskli raporunun verildiği yapıda ikamet edildiğine dair ve yeni ev adresini belgeleyen bilgileri, ıslak imza atılmış ve mühürlenmiş yılan yapılar formunu ayrıca, hak sahibine ya da vekiline ait T.C. Ziraat Bankası hesap cüzdanının fotokopisini belediye bünyesine teslim etmesi gerekiyor.

Ödemeler 2 Mayısta Başlayacak

uygulama kapsamında kira yardımı almaya hak kazananlara ödemeler Mayıs ayının ikisinde başlayacak. Ödemeler 29990 sayılı Resmi Gazetede ilan edilerek yürürlüğe giren yönetmelik uyarınca gerçekleşecek. Yetkililer ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşların zaman kaybetmeden ilgili yerlere başvuru yapmaları isterken, başvuru evrakları eksik olan hak sahiplerinin  kira yardımı ödemelerinden yararlanması söz konusu olmayacağını ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.