2017 TOKİ Yılı Olacak! Toplam 65 Bin Konut İnşa Edilecek

TOKİ 2017 yılına dair üreteceği konut sayısının 65 bin olacağını açıkladı. Açıklamayı TOKİ Başkanı Ergün Turan yaptı.

TOKİ, 2017 Hedefini Açıkladı

2017 TOKİ için ilklerin yılı olacak. Bu kapsamda yeni yıl hedeflerini ve projelerini açıklayan TOKİ yenilikçi anlayışıyla dikkat çekti. Başkan Ergün Turan tarafından yapılan açıklamada 2017’de TOKİ, 65 bin sosyal konut projesini ihaleye çıkartacak.

Değişen İhtiyaçlara TOKİ Kalitesi!

Gelişen ve değişen ihtiyaçlara yönelik konut üretimine devam eden TOKİ geçtiğimiz yıl hedefinin üzerinde üretim yapmayı başardı” diyen Başkan Turan, bu yılın hedeflerini yakalayabilmek için faaliyetlerini aralıksız sürdüreceklerini bildirdi. Çalışmaları bölge bazında değerlendiren Başkan Turan, “Tüm yurtta yeni projeler ve ihaleler söz konusu olacak” şeklinde konuştu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki konut ihtiyacının hat safhada olduğunu belirten Turan, “Bölgedeki faaliyetlerimize hız verdik. TOKİ 2017 yılında bölgede toplam 12 bin 357 adet konutun üretimi için, inşa çalışmaları devam ediyor” dedi. Buna göre Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, ve Şırnak’ta konut inşa çalışmaları yürütüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi

TOKİ geçtiğimiz sene bölgede 4151 konutun inşasına başladı. TOKİ 2017 yılında bölgeye inşa edeceği konut sayısını 6 bin 964 adet olarak açıkladı. Doğu Anadolu Bölgesinin Ağrı, Erzurum, Erzincan, Kars, Elazığ, Hakkari, Malatya, Tunceli ve Van kentlerinde uygun fiyatlı konut inşa edecek.

Marmara Bölgesi

TOKİ 2017 yılında Marmara Bölgesinde çok sayıda projeye imza atılacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan 2017 yılında bölgede toplamda 12 bin 716 adet konutun ihaleye çıkacağını açıkladı. Bölgede Özellikle İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında birçok ilçede yeni konut projeleri hayata geçecek.

İstanbul dışında bölgenin Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Balıkesir illerinde de konut inşa çalışmaları başlayacak.

Karadeniz Bölgesi

TOKİ Başkanı Turan Karadeniz Bölgesindeki konutların bölgenin coğrafi şartları göz önüne alınarak inşa edileceğinin altını çizdi. 2017’de bölgeye inşa edilecek konut sayısı on bin 20 konut olarak açıklandı. Trabzon, Amasya, Bartın, Bolu, Tokat, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Bayburt kentleri çalışmaların yürütüleceği kentler arasında yer aldı.

Akdeniz Bölgesi

TOKİ yeni yılda Akdeniz Bölgesi’ne de yatırım yapacak” diyen Başkan, bölgenin kendine has komşuluk ilişkilerini de göz önüne alarak konut üretiminin yapılacağını söyledi. 2017 yılında Akdeniz Bölgesinde Antalya’dan Mersin’e kadar birçok kentte toplamda yedi bin 84 adet TOKİ konutu inşa edilecek.

Ege Bölgesi

Dar gelirli vatandaşlara yönelik konut üretimi yapan TOKİ, Ege Bölgesinde de toplamda altın bin 593 adet konutu inşa etmeyi hedefliyor. 2017 yılında bölgenin İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinde farklı sayılarda konutun üretimi yapılarak, sahiplerine teslim edilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.