2017 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel Alımları Yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacağını duyurdu.

2017 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel Alımları Yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacağını duyurdu.

2017 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımları yapacağını, detaylarının ise 2017 Haziran ayı döneminde ilan edileceğini bildirdi.

2017 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel Alımları Detayları

2017 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımları yapacağını duyurdu. Hangi personel, hangi illerde ve kaçar tane alınacak gibi detaylar ise önümüzdeki ay içerisinde yani Haziran ayında açıklanacak. Müdürlüğün duyurusuna göre 1.500 adet sözleşmesi personel alınacak. Ancak şuan hangi illeri kapsadığı bilinmemekte.

Resmi Gazetelerde yayınlanan haberlere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkili kişilerden edinilen bilgilere göre Tapu ve Kadastro Müdürlüğü sözleşmeli personelleri bünyesinde istihdam etmek için faaliyette bulundu. Gayrimenkul ve buna ilişkin olarak pek çok sayıda vatandaş ile sürekli olarak iletişim halinde bulunan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, personel ihtiyaçlarını gidermek için alımlar yapacak. Personel alımları yapılmasının diğer önemli sebeplerinden biri ise tapu ve kadastro kapsamında vatandaşlara sunulan hizmetlerin eksiksiz, hızlı bir şekilde gerçekleşmesi.

Genel Müdürlüğün bildirisine göre 1.500 sözleşmeli personel alımları yapılacak. Personel alımları yapılabilmesi için 19 Ocak 2016 tarihinde Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığına yazı gönderilmişti.

Bakanlıktan Onay Geldi!

Gönderilen yazıdan sonra Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığından onay geldi. 2017 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımları yapılacak.

Hangi Personelden Kaç Tane Alım Yapılacak?

Açıklanan personel alım detaylarına göre 813 tekniker alımı yapılacak. Büro personeli alımları ise 487 adet olacak. Geriye kalan 200’lük kadroya ise arşiv uzmanları alınacak. Toplamda Genel Müdürlük 1.500 personel alımı yapacak.

Haziran Ayında İlana Çıkacak!

İlan detayları Haziran ayı döneminde açıklığa kavuşacak. Sonrasında ÖSYM tarafından merkezi yerleştirilmeler yapılacak. Merkezi yerleştirmeler yaklaşık olarak 45 günlük zaman zarfında tamamlanması bekleniyor.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

2017 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel Alımları  kapsamında başvuru yapacak olan adaylara bazı kriterler sunulmuştur. Başvuru yapabilmek için ilgili bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümler ise şunlardır;

  • Tapu Kadastro,
  • Harita Kadastro ön lisans,
  • Tapu ve Kadastro Yüksek Okulu lisans,
  • Emlak ve Emlak Yönetimi

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.