15 Temmuz Firarilerinin Akıbetini Yunanistan Yargıtay’ı Belirleyecek!

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen hain darbe girişimi sonrasında gece helikopterle Yunanistan’a kaçan darbeci askerlerin durumu halen netlik kazanmadı. Yunanistan’da olan darbeci askerlerin talepleri, Yargıtay’da görüşülecek.

15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen hain darbe girişimine katılan, başarısızlıkla sonuçlanması sonrasında da helikopterle Yunanistan’a kaçan darbeci askerler, Yunanistan’a sığınma talebinde bulundu. Sığınma taleplerine karşı Türkiye’nin itirazı, Yunanistan Yargıtay’ı tarafından görüşülecek.

Yargıtay’ın ilgili komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, firari eski asker Süleyman Özkaynakçı’ya tanınan iltica hakkına Yunanistan Hükümeti tarafından yapılan itiraz ile birlikte, durumun Atina İdari İstinaf Mahkemesi yerine Yargıtay’da görülmesine karar verildiği belirtildi.

Yunanistan Yargıtay’ında görülecek olan firari eski asker Süleyman Özkaynakçı’nın iltica talebinin sonucu, ülkeye sığında talebinde bulunan diğer darbeci askerler için de emsal karar niteliği taşıyacağı belirtildi. Davadan çıkan sonuca göre Türkiye’ye iade edilmesi ya da iltica taleplerinin onaylanması gerçekleşecek olan darbeci askerlerin akıbeti, Yunanistan’ın en yüksek yargı organı tarafından verilecek.

Tarih Gelecek Hafta Belirlenecek!

İlgili dava için mahkeme tarihi, önümüzdeki hafta içinde belirlenecek.

Özkaynakçı, Yunanistan İltica Ofisi’ne, sığınma talebinin reddedilmesi yönündeki karar için itiraz etmiş, ofis de bu itirazı kabul ederek sığınma hakkının verilmesine karar vermişti. Yunanistan hükümeti tarafıdan yapılan itiraz sonrasında ise Özkaynakçı’nın sığınma hakkı askıya alınmış, iptal edilmesi yönündeki davanın da 15 Şubat 2018’de görülmesine karar verilmişti. Askerlerin avukatı da davanın Yargıtay’da görülmesi yönünde başvuruda bulunmuştu. Yargıtay komisyonu, bugün bir toplantı gerçekleştirerek avukatın talebini kabul etti. Yeni mahkeme tarihi, önümüzdeki hafta içerisinde belirlenerek duyurulacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.