13 Milyon Konut İçin Beklenen Yönetmelik Bayram Öncesi Çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafında, kamuoyunda imar barışı olarak anılan ve ülke genelinde yaklaşık olarak 13 milyon konutun imar ve ikan problemini çözüme kavuşturabilmek adına gerçekleştirilecek olan düzenlemenin usul ve esaslarını belirleyecek olan yönetmeliğin, Ramazan Bayramı’ndan önce çıkarılması hedefleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve geçtiğimiz haftalarda Meclis Genel Kurulu’nda görüşmelerinin gerçekleştirilmesinin akabinde yasa haline getirilen İmar Barışı düzenlemesine ait usul ve esaslarının belirlenmesin adına “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine Dair usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik” ile alakalı yürütülen bütün çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülüyor.

Binalarda mevcut bulunan imar ve iskan problemlerine çözüm sunarak tüm yapıların kayıt altına alınmasına olanak sağlayacak İmar Barışı düzenlemesine uygulamaya sokulacağı tarih ve başvuru detayları, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen komisyon değerlendirmeye aldı.

Yönetmelik Bayram Öncesi Resmi Gazete’de Yerini Alacak

Bu çerçevede Türkiye’de yaklaşık olarak 13 milyon civarındaki Yapı Kayıt Belgesi bulunmayan konutu yakından ilgilendiren bu İmar Barışı çalışmalarının en kısa süre içerisinde tamamlanması ve söz konusu yönetmeliğin Ramazan ayının son günlerine doğru Resmi Gazete’de yerini alarak yürürlüğe sokulması planlanıyor.

Resmi Gazete’de yayımlanacak olan bu yönetmelik sayesinde İmar Barışı düzenlemesinden faydalanmak isteyen vatandaşların konutlarını ya da yapılarını kayıt altına alabilmesi ve bir belgeye sahip olabilmesi için başvuru yapacağı merciler, başvuru yöntemleri, ödenmesi gereken bedelin hesaplanma şekli, gerekli görülen belgeler türünden çeşitli detaylar belirlenmiş olacak.

Vatandaşlar Sorularını Bakanlığa İletebilecek

Bu aşamada vatandaşlar, İmar Barışı düzenlemesine ilişkim merak ettikleri konuları ve soruları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinde oluşturulan portal sayesinde yetkililere danışma imkanı elde edebilecek.

Ulaştırılan sorulan bakanlık tarafından görevlendirilen yetkililer tarafından cevaplandırılacak ve yine bakanlığın resmi web sitesinde yayınlanacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.