100 Günlük Eylem Planında O Mega Proje de Var!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıklamış olduğu 100 Günlük İcraat Programı’nda 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’ne de yer veriliyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından hazırlanan ve toplamda 400 önemli projeyi içeren 100 Günlük İcraat Programı’nı, geçtiğimiz günlerde açıkladı.

Açıklanan söz konusu bu programda, Kanal İstanbul Projesi’nin yanı sıra 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’ne de yer verildi. Ulaşım alanında Türkiye’ye yapılan yatırımlardan biri olan ve uzun zamandır merak içerisinde beklenen söz konusu bu proje de planda yer buldu. İcraat Programı’nda 3 Katlı Büyük İstanbul Projesi’nin Yap-İşlet-Devret modeli ile inşaat çalışmaları gerçekleştirilebilmeleri adına ihale gerçekleştirileceği ifade edildi.

YİD Modeliyle İnşa Edilmesi İçin İhaleye Çıkılacak

Söz konusu proje ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, 3 katlı bu dev ulaşım projesinin etüd çalışmalarında son aşamaya gelindi. Bundan sonrasında projenin Yap-İşlet-Devret modeli ile hayata geçirilebilmesi adına ihale gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Türkiye’nin nüfusu en yoğun şehri olan İstanbul’un ulaşım problemlerine önemli ölçüde katkı sağlayacak olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, dünya üzerindeki ilk 3 katlı tünel olma niteliğine sahip olacak. Tünel ile İstanbul boğazı, bir seferde geçilerek, binlerce metre uzunluğa sahip olan tünellerin yapım masraflarından tasarruf etmeyi sağlayacak. Öte yandan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü güzergahında ihtiyaç duyulan metro tüneli ile FSM Köprüsü güzergahında ihtiyaç duyulan karayolu tüneli bir araya getirilip, tek bit tünel üzerinden geçiş sağlanacak. Dolayısıyla 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, karayolu ve metro ulaşımı açısından büyük önem taşıyacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.