10 Yılda Gayrimenkul Dolardan Daha Çok Kazandırdı!

10 Yılda Gayrimenkul Dolardan Daha Çok Kazandırdı!

RE/MAX Türkiye’nin yaptığı araştırma sonuçlarına göre, son 10 senelik zaman diliminde İstanbul ilinde gayrimenkul sayısı yüzde 174 oranında yükseldi. Bu yükseliş ile gayrimenkul yatırımı dolar ile eoru’nun önüne geçti.

Son 10 senede dolara yatırım yapanlar yüzde 110 oranında, euro’ya yatırım yapanlar ise yüzde 163 oranında kazanç sağladı. Ancak gayrimenkule yatırım yapanlar yüzde 174 kazanç sağladı. Bunun sonucunda da gayrimenkul yatırımı euro ile doların önüne geçti.

Kadıköy Tüm İlçelerin Önüne Geçti

Yapılan araştırma sonuçlarına göre, İstanbul genelinde gayrimenkul fiyatları ise ilçeden ilçeye göre farklılık gösterdi. 10 senede doların değeri yüzde 226 oranında yükseldi. Metrekare bazında Kadıköy’de gayrimenkul fiyatları yüzde 291 oranında yükseldi. Bu durum Beşiktaş’ta yüzde 288 oranında, Bakırköy’de yüzde 272 oranında, Sarıyer’de yüzde 259 oranında, Zeytinburnu’nda ise yüzde 241 oranında yükseldi Küçükçekmece’de ise yüzde 224 oranında yükseldi.

Diğer illerde ise durum şu şekilde oldu:

  • Bağcılar’da gayrimenkul fiyatları yüzde 222
  • Maltepe’de gayrimenkul fiyatları yüzde 212
  • Kartal’da gayrimenkul fiyatları yüzde 204
  • Ümraniye’de gayrimenkul fiyatları ise yüzde 180 oranında yükseldi.

Yatırımcılarına son 10 senede çok fazla kazanç sağlayan gayrimenkul altının önüne geçemedi. Altın yatırımcılarına yüzde 398 oranında kazanç sağladı.

Karahan: Gayrimenkul Sektörü Güvenli Liman

Yapılan araştırmalarla ilgili açıklamalarda buluna RE/MAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Karahan, İstanbul’un hem eski hem de yerleşik semtlerinde yüzde 300′ yakın kazanç sağlandığını, gayrimenkul sektörünün halen daha çok daha avantajlı olduğunu söyledi. Benzer şekilde Türkiye’deki tüm illerde de aynı kazançların görüldüğünü söyleyen Karahan, piyasada meydana gelen tüm dalgalanmalara rağmen sektöründe halen daha kazandırdığını, yatırımcıları için güvenli bir liman olduğunu söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.